KookJij

Kabeljauwfilet op courgettespaghetti ( zie opm )

Een heerlijk kabeljauwfilet op courgettespaghetti ( zie opm ) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie: 430 kCal energie
20 Gram eiwit
30 Gram vet
20 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauwfilet op courgettespaghetti ( zie opm ) te bereiden

In pan azijn en druivesap aan de kook brengen en op hoog vuur in ca 10 min. tot helft laten inkoken.
Tomatensap toevoegen en opnieuw ca 10 min laten inkoken.
Saus laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
Courgette wassen en in lengte tot aan zaadlijst in dunne slierten raspen ( zaadlijst wordt niet gebruikt.
Basilicum in reepjes snijden, 1/3 deel achterhouden voor garnering.
Vis in 4 gelijke stukken bereiden.

$ borden voorverwarmen.
In pannetje met weinig water en zout
in ca 10 min. zachtjes gaar koken.
Op bord bloem strooien.
Vis droogdeppen met keukenpapier, inwrijven met zout en peper en door bloem wentelen.
In koekepan olie verhitten.
Vis in ca 10 min aan weerszijden bruin en gaar bakken.
In braadpan olijfolie verhitten.
Courgetteslierten al omscheppend in ca 3 min. beetgaar bakken.
Basilicum erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Saus opnieuw verwarmen.
Boter in stukjes snijden.
Van vuur af stukjes boter één voor één door saus kloppen, zodat licht gebonden saus ontstaat.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vis in saus leggen.
Courgettespaghetti als bergje op vis scheppen.
Garneren met basilicumreepjes.
Doperwten en tomaatblokjes rondom vis in saus leggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst