KookJij

Kabeljauw op zijn portugees

Een heerlijk kabeljauw op zijn portugees recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: portugees kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kabeljauw op zijn portugees te bereiden

Giet in een dikke gietijzeren kom een flinke scheut olijfolie.Stoof daarin eerst de ui goudkleurig,voeg daarna de in stukken gesneden tomaat toe samen met de fijn gesneden paprika en de geperste knoflook.Kruid naar smaak met peper en zout maar vergeet vooral een klein beetje cayennepeper niet.Voeg een groot glas witte wijn toe.Laat gaar worden 1/2 uur op zacht vuur.Voeg nu de stukken kabeljauw toe die op voorhand reeds een tijdje licht gezouten zijn.Laat zeer licht sudderen,ongeveer 15 minuten.Dien op in een aarden schotel met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Drea

Drea zegt:
Lekker!!! Maar geen gewone kabeljauw gebruiken. Liever ontzoutte Bakeljouw (Stokvis)