KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Kabeljauw op zijn portugees

Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Portugal
Keuken: Europese
Bron: portugees kookboekje
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Giet in een dikke gietijzeren kom een flinke scheut olijfolie.Stoof daarin eerst de ui goudkleurig,voeg daarna de in stukken gesneden tomaat toe samen met de fijn gesneden paprika en de geperste knoflook.Kruid naar smaak met peper en zout maar vergeet vooral een klein beetje cayennepeper niet.Voeg een groot glas witte wijn toe.Laat gaar worden 1/2 uur op zacht vuur.Voeg nu de stukken kabeljauw toe die op voorhand reeds een tijdje licht gezouten zijn.Laat zeer licht sudderen,ongeveer 15 minuten.Dien op in een aarden schotel met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Drea

zegt:
Lekker!!! Maar geen gewone kabeljauw gebruiken. Liever ontzoutte Bakeljouw (Stokvis)