KookJij

Kaassoufflé

Een heerlijk kaassoufflé recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaassoufflé te bereiden

Een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter beboteren.
De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde roux roeren.
De melk toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.
Al roerend een achttal minuten laten indikken.
Van het vuur nemen en kort laten afkoelen.
Vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas erdoor roeren.
De eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw kloppen en voorzichtig door de kaassaus spatelen.
Overscheppen in de beboterde soufflévorm en in een op 200 g°C voorverwarmde oven 35 minuten laten bakken.
De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
djimagich,
Zelf heb ik hem uitgehaald bij de Hanos, maar als je een goede kaaswinkel hebt kan hij hem vermoedelijk ook wel bestellen.
Hij word in Belgie gemaakt,bij KAAS BRUGGE FROMAGE.
succes :);)m.v.g. Bert Allers
djmagich

djmagich zegt:
Bertal, waar kan je de St. Maarten Light X-tra krijgen?
bertal

bertal zegt:
Bert,
Je kan hem natuurlijk eten als lunchgerecht of bijvoorbeeld als hartig hapje.
succes:);)
m.v.g. Bert Allers
Bert

Bert zegt:
Heeft u ook een suggestie,waarbij je zo`n soufflé eet?