KookJij

Kaas- uien brood . Heerlijk bij een soep.

Een heerlijk brood, dat een kom soep wat extra's biedt. Niet moeilijk om te maken, erg lekker en daags erna nog lekkerder. Ideaal om in te vriezen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaas- uien brood . Heerlijk bij een soep. te bereiden

  1. HET DEEG
  2. Verwarm in een steelpan de melk met de boter en de suiker lauwwarm.
  3. Meng in een beslagkom de bloem met het zout, knoflookpoeder en uienpoeder.
  4. Voeg de melk toe en vervolgens de gist.
  5. Kneed met de hand of met de keukenmachine minimaal 5 minuten tot een soepel deeg.
  6. Laat het deeg 45 minuten op kamertemperatuur afgedekt rijzen.
  7. DE UIEN
  8. Verwarm ondertussen een scheut olijf of zonnebloem olie in een hapjes pan en bak de uien met een snufje zout en peper. Niet bruin.
  9. De uien mogen nog een bite hebben.
  10. GA VERDER MET HET DEEG
  11. Als het deeg verdubbeld is, bestrooi dan het werkblad lichtjes met wat bloem.
  12. Vorm 1 of 2 broden van circa 1,5 cm dikte.
  13. Leg op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de uien en de kaas over.
  14. Bestrooi met wat zwarte peper, zout en eventueel een snufje chilipoeder .
  15. Laat de broden nogmaals 45 minuten rijzen.
  16. Bedek de broden met huishoudfolie.
  17. Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden.
  18. Bak de broden in 25 – 30 minuten af. Laat even iets afkoelen alvorens aan te snijden.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker als hapje bij de borrel, bij een soep , of bij de lunch.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst