KookJij

Recept voor Italiaanse Kip Hapjes

Een heerlijk italiaanse kip hapjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Maria van Kooyk
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Laat 6 vellen bladerdeeg ontdooien. Doe in een keukenmachine 2 kipfilets en hak dit fijn. Voeg 1 teentje knoflook, 50 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 4 zongedroogde tomaten, 1 handje basilicum, zout en peper toe en zet de keukenmachine nog even aan. Beleg het bladerdeeg met het kipgehakt en rol het bladerdeeg op. Snij in kleine stukjes en leg het op een bakplaat. Strooi er geraspte kaas over. Zet de bakplaat ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Dit recept is voor ongeveer 18 hapjes.

Mijn kookverhaal (Maria van Kooyk)

Wij hebben er een salade bij gegeten. Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Steve

Steve zegt:
Lekker hoor.
judithkz

judithkz zegt:
Klinkt lekker, maar inderdaad makkelijker met kipgehakt.
rangvi

rangvi zegt:
Kipgehakt !! Bestaat dat ? Nog nooit gezien ! Hier in Frankrijk tenminste niet. Wat mij opvalt als ik naar NL ga is dat je daar zoveel dingen kant en klaar kunt kopen, en alles al gemalen en zo. Hier in Frankrijk moet je veel meer zelf doen. Maar is leuk werk. Groetjes !
marie-claire

marie-claire zegt:
Misschien ook makkelijker met kipgehakt in plaats van filet
andrea1

andrea1 zegt:
Dit recept komt toch wel van een andere site? of bent u hier ook van??;)
rangvi

rangvi zegt:
Je kan de spekblokjes vantevoren uitbakken maar niet teveel vet gebruiken ! Misschien inderdaad gemakkelijker te snijden als het klaar is, dan is het deeg krokanter !
lieke

lieke zegt:
Moeten de spekblokjes niet eerst uitgebakken worden
en is het niet beter om na het bakken de rol in stukjes te snijden?