KookJij

Italiaanse Hasselback Aardappelen

Eens wat anders dan gebakken aardappeltjes en het staat wel zo feestelijk. Het lijkt veel werk, maar dat valt reuze mee. Als de aardappeltjes in de oven staan , heb je er geen omkijken meer naar. Lekker met een stukje vlees of vis en groente naar keuze.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Italiaanse Hasselback Aardappelen te bereiden

  1. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon en dep ze droog.
  2. Leg een aardappel tussen 2 messen in , of op een grote lepel en snij ze zoals op de foto te zien is in dunne plakjes.
  3. Door de messen snij je de aardappel niet door.
  4. Meng alles voor de kruidenolie door elkaar.
  5. Kwast er een ovenschaal dun mee in. Kwast vervolgens de binnenkant van de schijfjes met de kruidenolie in en tevens ook de bovenkant .
  6. Leg de aardappelen in de ovenschaal en zet de schaal voor 60  !!!  minuten in het midden van een oven van 200 graden.
  7. Prik na 30 minuten even in een schijfje om de gaarheid te testen. Ik had nog wat olie over en heb dit nog verdeeld. Een volgende keer neem ik kleinere aardappeltjes.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Lekker met asperges en een kogelbiefstukje.
!!! Oventijd is afhankelijk van de dikte van de aardappel.

Hasselbackaardappels zijn een soort geroosterde aardappels, waarbij de aardappel tot ongeveer halverwege in dunne plakken wordt gesneden. Vervolgens kunnen de aardappels worden bestreken met boter, paneermeel en amandelschilfers alvorens de Hasselbackaardappels in de oven te plaatsen.

Een veelvoorkomende verklaring van de herkomst luidt dat de Hasselbackaardappels in 1953 voor het eerst zijn bereid door Leif Ellison uit Värmland, die onder leiding van chef-kok Rune Erik Lager als kok werkzaam was in restaurant Hasselbacken in Djurgården in Stockholm[1].

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst