KookJij

Indische kip met pindasaus

Een heerlijk indische kip met pindasaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: internet
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische kip met pindasaus te bereiden

Bak de kip bruin in boter of olie en haal het uit de pan. De gesneden uien in het overgebleven vet fruiten, knoflook erbij doen.
Daarna toevoegen: 1 kopje water, ketchup, ketjap, citroensap, bruine suiker, pindakaas en sambal.
Dit tot een saus roeren waar de pindakaas in oplost. Hierna de kip er weer bij doen en lekker in de saus half uurtje laten stoven. (of langer als je complete kippenpoten gebruikt)
Wanneer je dit een dag van te voren klaar maakt is het nog lekkerder.

Mijn kookverhaal (Jan de Vries)

Ik heb gemerkt dat de sambal of spaanse peper erg pedis kan worden, mij bevalt een scheutje tabasco het meest.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jennypiet

jennypiet zegt:
Klinkt heerlijk! Ga 't zeker 'ns klaarmaken!!:)
anita jacobs

anita jacobs zegt:
Ik heb het voor morgen al klaar gemaakt. Het lijkt me heel lekker. En we eten er witte rijst en kroepoek bij.
nederbelg67

nederbelg67 zegt:
Dat lijkt me lekker. Ga ik zeker proberen, zeker omdat hier in België pindasaus moeilijk te verkrijgen is ;-)