KookJij

huzarensalade

Een heerlijk huzarensalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe huzarensalade te bereiden

De aardappels schillen, wassen en in een pan in 20 min. gaar koken. Afgieten en laten afkoelen. Dan de eieren in 10 min. hardkoken. Laten schrikken en afpellen. Worteltjes schoonmaken, in de lengte in dunne reepjes snijden en dan de reepjes in dunne blokjes snijden. In een pan water aan de kook brengen. De wortelstukjes toevoegen en 5 min. zachtjes laten koken. In een zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Intussen 2 augurken tot waaiertjes snijden en de rest fijn snijden. 2 zilveruitjes kruislings insnijden en de partjes tot roosjes openvouwen. De rest van de zilveruitjes fijnsnijden. De uien pellen en heel fijn snipperen. De aardappels en 2 eieren fijn snijden. Het laatste ei in parten snijden. De corned beef in kleine blokjes snijden. De appels schillen en in blokjes snijden. In een kom de fijngesneden augurken, fijngsneden zilverui, gesnipperde uien, fijngesneden aardappels, fijngesneden ei, blokjes corned beef, blokjes appel en een drie vierde deel van de worteltjes door elkaar scheppen. Mayonnaise, mosterd en tomatenketchup erdoor scheppen. Het geheel op smaak brengen met zout en peper. De slabladeren op een platte schaal leggen. De huzarensalade erop scheppen en met de bolle kant van een lepel gladstrijken. De salade garneren met augurkwaaiertjes, zilverui - roosjes, blokjes wortel en de toefjes peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

hhhhee

hhhhee zegt:
:D:D:D:D:D:D:D

deze huzaren salade heb ik aan gepast en een beetje surinaams gemaakt(L):P
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Huzaren waren van oorsprong Hongaarse ruiters, die in de keizerlijke Oostenrijkse legers ten strijde trokken tegen de Turken. Huzaren werden vooral ingezet om vijandelijk gebied te verkennen. Een maal tussen de vijand moesten ze ongemerkt zien te blijven. Een vuurtje stoken om te koken was daarmee onmogelijk. Daarom namen de Huzaren vooraf bereid voedsel mee. Door dit voedsel te mengen ontstond een koude salade, die werd al snel Huzarensalade genoemd.Marijke.
Joke van de weijer

Joke van de weijer zegt:
Waar komt de naam "huzarensalade"vandaan?