KookJij

Hummus

Smeuige dipsaus van tajine pasta en kikkererwten
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
  2. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hummus te bereiden

*De kikkererwten pureren,daarna de machine op langzaam zetten en door de erwten massa het kookvocht doen en daarna één voor één de rest van de ingredienten
*Op smaak afmaken met peper en nam pla

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We kunnen dit gebruiken als dip saus
We kunnen het gebruiken zoals we pesto gebruiken
We kunnen het gebruiken als brood beleg
We kunnen het combineren met vis,vlees,enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sylviadew

sylviadew zegt:
kikkererwten uit blik,
sap van een citroen,
sesamzaadpasta (tahine) geperste teentjes knoflook, water, olijfolie, verse peterselie, paprikapoeder en komijn op smaak brengen met zout, peper en wat heets (sambal, harissa, chillipoeder of zoiets.
Je mietert de hele boel in de blender of roert het door elkaar.
Dan gooi het het op een bord, maakt daar een bergje van.
Daarna garneer je het met strepen extra paprika en komijnpoeder en in het midden van de "berg" een kuiltje (eetlepel) olijfolie.
mdc

mdc zegt:
Sorry je hebt recht ik heb de R vergeten.:(:(
Het is wel een beetje duur,maar het resultaat is een "gedicht".Ik koop deze olie (250 ml) uit het vat,heb hier in Oldenburg (Duitsland) een heerlijke olie en azijn winkel.
groetjes Martine:D
J.A.van der Hoeden

J.A.van der Hoeden zegt:
Je vervangt de sesam pasta (tahin) dus door sesam olie,ok.Met agen olie zul je wrsch.argan olie bedoelen.Dat is een zeldzame en verd.... dure olie uit Marocco van de argan noten.Dat moet wel lekker zijn.
Jan A:p
mdc

mdc zegt:
een kleine doos kikkererwten, 2 teentjes knoflook, 3 soeplepels agen olie en 3 soeplepels sesam olie, sap van een halve citroen alles in een blender en met fris frans brood genieten :p
Groetjes Martine
sylviadew

sylviadew zegt:
Met veel paprikapoeder en komijn, ik zal het recept eens opzoeken.
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Sylvia de Wit,Ben benieuwd welke variatie jij kent
Groetjes Jan A:)
sylviadew

sylviadew zegt:
Dit is een andere variatie als die ik ken. Ik ga hem ook proberen!