KookJij

Hors d`oeuvre

Een heerlijk hors d`oeuvre recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hors d`oeuvre te bereiden

De stelen van de artisjokken afbreken.De bladeren 2 cm.boven de artisjokbodem afsnijden.2liter water met 1 eetl.citroensap aan de kook brengen.De artisjokbodems 40-45 min. daarin koken,dan in het eigen sap laten afkoelen.De bonen wassen en doppen.De asperges schillen en evt.de onderste 10 cm.van de stelen afsnijden en voor verder gebruik bewaren.1/2 liter water met boter,suiker en zout aan de kook brengen en de asperges aan de kook brengen en in 8-10 min.gaarkoken en laten afkoelen.De bleekselderij wassen en in dunne plakjes snijden.Het kreeftvlees uit de schalen en de scharen halen.De bonen in kokend water met zout leeggen en 6-8 min.gaarkoken. In ijskoud water laten schrikken. De tomaat even in kokend water leggen,in koud water laten schrikken en ontvellen.De truffel schillen en in blokjes snijden.Schil en sap (van truffel uit blik) voor overig gebruik bewaren.Draden en donkere delen uit de artisjokbodems snijdenen met een beetje citroensap besprenkelen.Kervel,bieslook en dragon onder koud water afspoelen en fijnhakken.
Nu een vinaigrette voor de artisjokken bereiden:
1 tl.dijonmosterd met rode wijnazijn en 1 eetl.water vermengen.De helft van de bieslook,kervel en dragon toevoegen. 3 eetl.olie toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.De artisjokbodems met de vinaigrette overgieten en laten intrekken.Voor de bonen de helft van de resterende dijonmosterd met 1 eetl.wiite wijnazijn,citroenschil,peper,zout en de resterende olie met elkaar vermengen.De uitgelekte bonen daarmee overgieten.Voor de asperges de sjolotsnippers met de resterende witte wijnazijn,1 eetl.water,peterselie,peper,zout en notenolie vermengen.De asperges hiermee overgieten.Crème fraîche,milde mosterd en 1 tl. citroensap vermensen.De overgebleven kruiden toevoegen en met peper en zout op smaak brengen.De champignons schoonwrijven en in plakjes snijden en door het crème fraîche-mengsel roeren.De bleekselderij met het resterende citroensap overgieten en zouten.Op elk bord twee asperges,1 artisjokbodem en met twee kreeftenstaarten leggen en met de div.groenten en de paddestoelen garneren.De truffelblokjes over de asperges verdelen en een partje tomaat op de kreeftestaart leggem.Direct serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jordy

jordy zegt:
Ik vind dit wel lekker:P:p
Lambert

Lambert zegt:
zou je wel willen weten.Ik sla ook een heleboel recepten op in mijn notebook (ben veel onderweg)en ga dan het recept in mijn slaapvertrek (kok op een cruiseschip) verder uitzoeken.Zo kom ik aan mijn recepten.
jauch00

jauch00 zegt:
uit welk kookboek haal jij je recepten