KookJij

Hertenrug uit Monviso

Een heerlijk hertenrug uit monviso recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hertenrug uit Monviso te bereiden

1. Leg een dag van te voren de hertenrug in een marinade van 1 liter rode wijn met de kleingesneden groenten en de kruiden. Neem de volgende dag het vlees uit de marinade en haal deze door een zeef. Bewaar de groenten.

2. Breng voor de polenta water met zou en olijfie aan de kook. Laat het meel er langzaam inglijden terwijl je voortdurend roert met een garde. Laat op laag vuur ca. 45 minuten koken. Vorm er driehoekjes van die je onder de grill laat kleuren.

3. Bak in een pan de groenten van de marinade in de olie. Braad in een andere pan het hertenvlees een paar minuten aan op hoog vuur en haal het dan uit de pan. Doe het vlees bij de groenten in andere pan en bestuif met bloem. Voeg de suiker toe, blus met cognac en marsala en flambeer.

4. Giet er 1 liter rode wijn bij en kook in. Voeg langzaam de bouillon toe en laat 1 uur op zeer laag vuur stoven. Neem het vlees uit de pan en haal de saus door een zeef. Snijd het vlees aan en verdeel het over de borden, met de polenta.

Versier met een paar pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst