KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Zuid amerika recepten

    1. Een van mijn neven is getrouwd met een Peruvaanse vrouw. Ik zal niet haar verbaasde gezicht vergeten toen zij voor de eerste maal Nederlandse kippensoep kr... Ingredienten: 4 hele kippenpoten (dus dij + drumstick + botten + vel), zeezout en vers gemalen zwarte peper om de kip mee in te wrijven, 4 eetlepels olijfolie extra virgine, 1750 cc niet te zoute kippenbouillon (zelf gemaakt of van ee...
    2. Ingredienten: Voor de Chimichurry-marinade en saus:, 2 rode uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 tomaten, in blokjes, 2 groene pepers (of rode, als er geen groene zijn), fijngesneden, 6 el peterselie, fijngesneden, 2 e...
    3. Ingredienten: 350 gram aardappelschijfjes/aardappelgolfjes (zakje), 1 teentje knoflook klein gehakt, 3 kleine rode uien in ringen gesneden, 1 blikje tomaatstukjes (ong. 400 gram), 1 groene paprika in stukjes, 2 el olie, 0,5 a 1 el geh...

    4. Chimichurri is een ongekookte dipsaus of marinade welke wordt gebruikt bij recepten met gegrilled vlees. Het zou oorspronkelijk komen van het Baskische woo... Ingredienten: 1 kilo biefstuk van de lende, 1 eetlepel Pimento (= gerookte paprikapoeder), 1 eetlepel vers geroosterde sesam zaadjes, 1 x 5 cc zeezout, 15 cc vers gedraaide zwarte peper, 150 cc olijfolie extra virgine, VOOR DE CHIMICH...
    5. Een variant op de echte Jambalaya, maar zeker zo lekker. Ingredienten: olie , chorizo , kipfilet, rode ui of 3 sjalotjes , rode paprika, bleekselderij, sperziebonen, gepelde tomaat, zwarte peper en zout uit de molen, paprikapoeder pikant, knoflookpoeder, chilivlokken, volkoren zilvervlies r...
    6. Dit is een ongekookte rauwe saus voor gegrilled vlees en vis uit Zuid-Amerika.Of het is een "saus" welke wordt gebruikt in Zuid-Amerika om vis i... Ingredienten: 250 ml extra virgine olijfolie, 150 ml rode wijnazijn, 2 grote rode uien, fijn gesnipperd, 6 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd, 3 rode lomboks ontdaan van zaadlijsten, 3 tomaten, ontveld en van zaadlijst ontdaan, k...
    7. Ingredienten: 50 gr boter, 500 gr kipfilet, in blokjes, 4 uien, in halve ringen, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 1 Spaanse of Jalapenopeper, fijngesneden, 1 blik tomatenblokjes op sap, 1 blik zwarte bonen met het sap, 2 laurierblaadje...
    8. Ontstaan van dit woord heeft een aantal verhalen en de aardigste daarvan is : Het zou een verbastering zijn van "Give me the curry". Het is een i... Ingredienten: 90 cc olijf-olie, 1 flinke bos platte peterselie (blaadjes gesnipperd), 75 cc vers uitgeperste citroensap (of limoensap), 1 theelepel gedroogde hete peperflakes, 3 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel gesnipperde knofloo...

    9. Ingredienten: 750 gr runderlappen, in blokken van 2x2 cm, 50 gr boter + 4 el olijfolie, 4 rode uien, in halve ringen, 8 tenen knoflook, in plakjes, 2 Jalapenopepers, in ringetjes, 6 vleestomaten, in blokjes, 2 el cayennepeper, 2 el to...
    10. Ingredienten: Dit is een maaltijdsoep uit Peru met garnalen, 750 gram ongepelde garnalen, middelgroot, 5 eetlepels rijstolie, 1 x 5 cc zeezout, 1 grote ui, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 lomboks, ontzaad, gesnipperd, 3...
    11. Ingredienten: 1 grote kip, verdeeld in 2 x dij-poot en 2 x borst en vleugel (zoveel mogelijk bot weggeknipt), dus 4 grote stukken, limoenen, gesneden in 1/4 stukken, MARINADE:, 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepels limoensap, 6 teentjes kno...
    12. Een ceviche is een gerecht dat "gekookt" is in azijn of citroen cq limoensap Ingredienten: 500 gram coquilles Saint Jacques,in vieren gesneden, 180 cc vers geperst citroensap, 4 eetlepels rode ui,heel fijn gesnipperd, 4 eetlepels korianderblaadjes,gehakt, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels vers geperst si...
    13. Deze stevige maaltijdsoep uit zuid amerika moet je echt een keer proberen hij is erg lekker vind ik zelf Ingredienten: zonnebloemolie , uien gesnippert, stengels bleekselderij in boogjes, knoflook geperst, laurierblad , tijm, courgette in blokjes, zilvervliesrijst, chorizo worst / rookworst in dunne plakjes, bloem , tomatenblokjes, kip...

Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje
    Appel/Komkommer/Gember/Citroen sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk fris sapje uit de slowjuicer, door de gember heeft het sapje ook wat pit. Ingredienten: Appel, Citroen, Gember, Komkommer
  2. Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje
    Appel/Limoen/Komkommer/Banaan sapje Categorie Slowjuicer
    Een heerlijk sapje uit de slowjuicer. Deze is zelf bedacht en erg smaakvol. Ingredienten: Appel, Limoen, Banaan, Komkommer
  3. Open vislasagne met tuinkers
    Open vislasagne met tuinkers Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Open vislasagne met tuinkers Ingredienten: citroen, peultjes, schoongemaakt, mascarpone, (verse) lasagne, a 250 g, John West Makreelfilet in water (a 125 g), uitgelekt, tuinkers, zout, peper
  4. Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok
    Lekkere pittige spaghetti met vis uit de wok Categorie Pasta's
    Een lekker receptje als je geen zin hebt om uitgebreid te kokkerellen Ingredienten: 150 gram spaghetti, ½ rode peper gesnipperd, ½ blikje tomatenblokjes en 1 eetl. kappertjes, 1 ui grof gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gesneden, 3 ansjovisjes fijn gesneden, 1 flinke scheut droge witte wijn, paar takj
  5. Chocolade banaan op de BBQ
    Chocolade banaan op de BBQ Categorie Nagerechten
    Het ideale nagerecht voor de barbecue, warme banaan met gesmolten chocolade. Super makkelijk en lekker! Ingredienten: Banaan, Chocolade
  6. Gevulde aubergine op de BBQ
    Gevulde aubergine op de BBQ Categorie Bijgerechten, Groenten
    Gevulde aubergine bereid op de kamado, een eenvoudig en lekker groente recept voor bij de barbecue. Ingredienten: Aubergine, Snoeptomaatjes, Feta in olie en kruiden (bijv. Apetina), Basilicum
  7. Pasta met tuinbonen
    Pasta met tuinbonen Categorie Pasta's, Vegetarisch
    Vrolijk gerecht met groene groente en een leuk recept om een keer te variëren met tuinbonen. Ingredienten: Verse tagliatelle, Gedopte tuinbonen, Velderwtjes, Knoflook, Olijfolie, Geraspte pecorino kaas, Citroen, Peper, Zout
  8. Broodje bal met pittige saus
    Broodje bal met pittige saus Categorie Warm
    Dit broodje eten we weleens in de stad, dus heb ik het op mijn manier gemaakt. Ingredienten: 250 gram h.o.h gehakt + 1 eierdooier, 1 kl.eetl. paprikapoeder pikant , 1 kl.eetl. worchestersaus, 1 kleine ui gesnipperd, 1 theel. sambal, zwarte peper uit de molen , paneermeel, 250 gram champignons, 3 grote uien, 1 te
  9. Kabeljauw in de braadzak
    Kabeljauw in de braadzak Categorie Vis, schaal- en schelpdieren
    Weer eens wat anders dan kip in de braadzak. Ingredienten: 300 gram kabeljauwfilet of een andere witvis, ½ rode,½ gele,½ oranje paprika , 100 gram champignons, 2 sjalotjes , 1 teentje knoflook, 150 gram sperziebonen in stukjes van1½ cm., ½ blikje tomatenblokjes, 1 eetlepel papr
  10. Macaroni, gegratineerd
    Macaroni, gegratineerd Categorie Pasta's
    Dit is een Pazablipo recept (Pakje,zakje, blikje of potje) met een eigen draai eraan want ik ben maar een hobbykok. Ingredienten: 200 gr. Macaroni, 500 gr. Half om half gehakt, gekruid, 250 gr. Schouderham, blokjes, 1 zak Italiaanse groente, 1 zakje Jong belegen kaas, geraspt, 2 theel. Gehakte knoflook, 1 zakje Macaronimix, 1,5 dl. Water