KookJij
Lees meer Lees minder

De lekkerste recepten online op een rij

Inspireer, deel, leer en geniet!

Elke dag lekker eten? Koken was nog nooit zo leuk en lekker als met de online recepten van KookJij. Van basisrecept tot sterrendiner, met meer dan 24.000 recepten vind je gemakkelijk een recept dat bij jouw past.

  • Voor iedere gelegenheid
  • Voor thuiskoks van ieder niveau
  • Gevarieerde keukens
  • Dagelijks nieuwe online recepten

Met KookJij vind je iedere dag nieuwe inspiratie en recepten voor de lekkerste taarten, salades, tussendoortjes, diners en meer. Voor een speciale gelegenheid of je dagelijkse maaltijd. Van traditioneel Nederlandse en Belgische gerechten tot vernieuwende wereldgerechten. Geniet dagelijks van smaakvolle inspiratie.

Via het geavanceerde filter kun je gemakkelijk zoeken in verschillende categorieën zoals onder andere: BBQ & Grillen, Makkelijk & Snel, Hoofdgerechten of een Speciale Gelegenheid zoals Kerst. Ben je opzoek naar een recept uit een bepaalde streek of keuken, de filter wijst jou de weg!

Deel bovendien zelf je lekkerste recepten, handigste kooktips en beste kooktechnieken met andere bezoekers en inspireer!

Filters worden geladen

Zuid amerika recepten

    1. Ingredienten: Voor de Chimichurry-marinade en saus:, 2 rode uien, gesnipperd, 4 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 tomaten, in blokjes, 2 groene pepers (of rode, als er geen groene zijn), fijngesneden, 6 el peterselie, fijngesneden, 2 e...
    2. Ingredienten: 350 gram aardappelschijfjes/aardappelgolfjes (zakje), 1 teentje knoflook klein gehakt, 3 kleine rode uien in ringen gesneden, 1 blikje tomaatstukjes (ong. 400 gram), 1 groene paprika in stukjes, 2 el olie, 0,5 a 1 el geh...
    3. Ingredienten: 750 gr runderlappen, in blokken van 2x2 cm, 50 gr boter + 4 el olijfolie, 4 rode uien, in halve ringen, 8 tenen knoflook, in plakjes, 2 Jalapenopepers, in ringetjes, 6 vleestomaten, in blokjes, 2 el cayennepeper, 2 el to...

    4. Een ceviche is een gerecht dat "gekookt" is in azijn of citroen cq limoensap Ingredienten: 500 gram coquilles Saint Jacques,in vieren gesneden, 180 cc vers geperst citroensap, 4 eetlepels rode ui,heel fijn gesnipperd, 4 eetlepels korianderblaadjes,gehakt, 4 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels vers geperst si...
    5. Een variant op de echte Jambalaya, maar zeker zo lekker. Ingredienten: olie , chorizo , kipfilet, rode ui of 3 sjalotjes , rode paprika, bleekselderij, sperziebonen, gepelde tomaat, zwarte peper en zout uit de molen, paprikapoeder pikant, knoflookpoeder, chilivlokken, volkoren zilvervlies r...
    6. Deze stevige maaltijdsoep uit zuid amerika moet je echt een keer proberen hij is erg lekker vind ik zelf Ingredienten: zonnebloemolie , uien gesnippert, stengels bleekselderij in boogjes, knoflook geperst, laurierblad , tijm, courgette in blokjes, zilvervliesrijst, chorizo worst / rookworst in dunne plakjes, bloem , tomatenblokjes, kip...
    7. Ingredienten: Dit is een maaltijdsoep uit Peru met garnalen, 750 gram ongepelde garnalen, middelgroot, 5 eetlepels rijstolie, 1 x 5 cc zeezout, 1 grote ui, gesnipperd, 5 teentjes knoflook, gesnipperd, 2 lomboks, ontzaad, gesnipperd, 3...
    8. Dit is een ongekookte rauwe saus voor gegrilled vlees en vis uit Zuid-Amerika.Of het is een "saus" welke wordt gebruikt in Zuid-Amerika om vis i... Ingredienten: 250 ml extra virgine olijfolie, 150 ml rode wijnazijn, 2 grote rode uien, fijn gesnipperd, 6 teentjes knoflook, zeer fijn gesnipperd, 3 rode lomboks ontdaan van zaadlijsten, 3 tomaten, ontveld en van zaadlijst ontdaan, k...

    9. Een van mijn neven is getrouwd met een Peruvaanse vrouw. Ik zal niet haar verbaasde gezicht vergeten toen zij voor de eerste maal Nederlandse kippensoep kr... Ingredienten: 4 hele kippenpoten (dus dij + drumstick + botten + vel), zeezout en vers gemalen zwarte peper om de kip mee in te wrijven, 4 eetlepels olijfolie extra virgine, 1750 cc niet te zoute kippenbouillon (zelf gemaakt of van ee...
    10. Chimichurri is een ongekookte dipsaus of marinade welke wordt gebruikt bij recepten met gegrilled vlees. Het zou oorspronkelijk komen van het Baskische woo... Ingredienten: 1 kilo biefstuk van de lende, 1 eetlepel Pimento (= gerookte paprikapoeder), 1 eetlepel vers geroosterde sesam zaadjes, 1 x 5 cc zeezout, 15 cc vers gedraaide zwarte peper, 150 cc olijfolie extra virgine, VOOR DE CHIMICH...
    11. Ingredienten: 50 gr boter, 500 gr kipfilet, in blokjes, 4 uien, in halve ringen, 4 tenen knoflook, fijngesneden, 1 Spaanse of Jalapenopeper, fijngesneden, 1 blik tomatenblokjes op sap, 1 blik zwarte bonen met het sap, 2 laurierblaadje...
    12. Ingredienten: 1 grote kip, verdeeld in 2 x dij-poot en 2 x borst en vleugel (zoveel mogelijk bot weggeknipt), dus 4 grote stukken, limoenen, gesneden in 1/4 stukken, MARINADE:, 6 eetlepels ketjap, 2 eetlepels limoensap, 6 teentjes kno...
    13. Ontstaan van dit woord heeft een aantal verhalen en de aardigste daarvan is : Het zou een verbastering zijn van "Give me the curry". Het is een i... Ingredienten: 90 cc olijf-olie, 1 flinke bos platte peterselie (blaadjes gesnipperd), 75 cc vers uitgeperste citroensap (of limoensap), 1 theelepel gedroogde hete peperflakes, 3 eetlepels gesnipperde ui, 1 eetlepel gesnipperde knofloo...

Zoekresultaten worden geladen

Laatst toegevoegde recepten

  1. Aardappelschotel met sperziebonen
    Aardappelschotel met sperziebonen Categorie Groenten
    Ben je gebakken of gekookte aardappelen een beetje zat? Maak dan eens deze aardappelschotel met sperziebonen en paprika. Lekker, simpel en snel te bereiden.... De bereidingstijd is circa 25 minuten en het is voor ongeveer 2 personen.
  2. Groen(t)e kerstboom van de bakplaat
    Groen(t)e kerstboom van de bakplaat Categorie Groenten, Kerst, Kerst
    Een simpel en leuk bijgerecht met groene groente in kerstsfeer. Samen met bijvoorbeeld een rollade en aardappels uit de oven is je hoofdgerecht voor het k.... De bereidingstijd is circa 30 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  3. Schweinegebrat uit de Sousvide
    Schweinegebrat uit de Sousvide Categorie Vlees
    Een heerlijk mals stuk vlees gegaard in de Sous Vide. De bereidingstijd is circa 1260 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  4. Zuurkool Loempia
    Zuurkool Loempia Categorie Warm
    lekkere snack voor tijdens de winterdagen. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 3 personen.
  5. Sambal setan maken met madame jeanette pepers
    Sambal setan maken met madame jeanette pepers Categorie Sauzen
    deze gele sambal is lekker bij roti. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  6. PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS)
    PEBRE (CHILEENSE HETE SAUS) Categorie Sauzen, Overig
    lekker bij een broodje shoarma of een ander vleesgerecht. De bereidingstijd is circa 15 minuten en het is voor ongeveer 0 personen.
  7. Babi pangang van krokant spek
    Babi pangang van krokant spek Categorie Vlees
    Babi pangang van krokant spek. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  8. Sticky buikspek
    Sticky buikspek Categorie Vlees
    Sticky buikspek. De bereidingstijd is circa 40 minuten en het is voor ongeveer 4 personen.
  9. Lemper met gehaktvulling
    Lemper met gehaktvulling Categorie Warm
    Een heerlijke snack op op voorraad in de diepvries te hebben. De bereidingstijd is circa 120 minuten en het is voor ongeveer 20 personen.
  10. kruidige aspergebouillon met balletjes
    kruidige aspergebouillon met balletjes Categorie met Groente
    Meestal maak ik een gebonden aspergeroomsoep maar gelet op de calorieën heb ik dit recept bedacht en is ook heerlijk. De bereidingstijd is circa 50 minuten en het is voor ongeveer 8 personen.