KookJij

Recept voor Heerlijke verse pizza

Een lekkere zelfgemaakte pizza met vers bereid deeg. Natuurlijk kan u ook andere toppings gebruiken dan hier beschreven.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pizza's
Bevat per éénpersoons portie: / kCal energie
/ Gram eiwit
/ Gram vet
/ Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Het deeg bereiden
Meng de bloem, (3 el) olijfolie, bakpoeder, het water en zout met de hand tot een 'elastisch deeg' welke niet meer kleeft.
Laat deze ongeveer een uur in de mengkom rijzen onder een theedoek.

Snijd alvast de rode ui, ham, salami, mozzarella en champignons in kleine stukjes.

Stap 2: De pizza beleggen
Verwarm uw oven vast voor op 200 graden.

Strooi allereerst een beetje bloem op uw werkvlak, waarop u vervolgens het deeg kan uitrollen, zodat deze nergens aan vast plakt. Leg het uitgerolde deeg nu op een bakpapier (op een rooster), waarbij u de randjes van het deeg lichtjes oprolt en insmeert met de laatste el olijfolie.
Smeer de bodem in met de tomatensaus en begin met de toppings erop te leggen.
Gemakkelijke volgorde hiervoor vind ik: Ham -> Salami -> Champignon -> Ui -> Mozzarella -> geraspte kaas

Stap 3: Bakken
Nu kunt u de pizza in de voorverwarmde oven steken.
bak deze ongeveer 10-15 minuten, tot deze de kleur heeft hoe u het liefst pizza eet. 
Bak deze wel lang genoeg, zodat de bodem niet te zacht is om lekker met de hand te kunnen eten.

Smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst