KookJij

Hati Ajam

Een oud bijgerecht voor bij de rijsttafel. En tevens een eerbiedig gebaar naar de kippenlevertjes.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hapjes - Warm
  3. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hati Ajam te bereiden

  1. Verhit de olie in de wok en fruit de uien, knoflook en gember aan tot de uien zacht zijn geworden.
  2. Doe er dan bij de suiker, de trassi, de Badjak, de pindakaas. Roer dit geheel goed door en maak er zo een homogeen mengsel als mogelijk is van.
  3. Doe de kippnlevertjes er bij en bak al roerende weer 5 minuten.
  4. Doe de kippen bouillon er bij en breng aan de kook.
  5. Doe er dan de kokosmelk er bij en breng weer aan de kook. Roeren!!!.
  6. Proef of er nog zout en peper bij moet.
  7. Geef er witte rijst bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

We drinken hierbij ijswater, koud bier, jasmijn thee of een niet al te droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

yvonne

yvonne zegt:
Lijkt me heerlijk ook zonder rijsttafel maar als hapje.
Ik ga het zeker proberen.
Jan

Jan zegt:
Banjak lekkurr.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Heerlijk! Ik ben dol op kippenlevertjes! Dit recept maakt zeker deel uit van de volgende rijsttafel.