KookJij

Hartige taart uit de Munster Vallei

Een heerlijk hartige taart uit de munster vallei recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Alsace
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taart uit de Munster Vallei te bereiden

- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Week het brood in de melk (bij voorkeur 's nachts).
- Hak de uien en knoflook fijn en bak ze in de boter.
- Meng het gehakt met een ei, het broodje (uitgelekt en verkruimeld), ui, knoflook, peterselie, kruidnagel, nootmuskaat en zout en peper.
- Vet een aardewerken vorm (doorsnee 25 cm) in en bekleed met de helft van het deeg. Zorg dat het deeg wat over de randen van de vorm heenhangt.
- Doe de gehaktvulling erin.
- Bestrijk de opstaande randen van het deeg met eiwit en bedek met de andere helft van het deeg. Druk de randen goed op elkaar.
- Maak een gat in het midden of prik enkele malen in het deegdeksel met een vork zodat de stoom kan ontsnappen. Bestrijk de taart met eigeel.
- Bak de taart in 15 minuten goudbruin. Verlaag daarna de temperatuur naar 180C, bedek de taart met aluminiumfolie en bak nog 50 minuten in de oven tot hij gaar is.
- Serveer met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ElsPriVes2017

ElsPriVes2017 zegt:
Ik heb dit geproefd in de Elzas al minstens 20 jaar geleden en sinsddien al heel vaak hier in Nederland klaargemaakt.
Heerlijk, en altijd een succes.
Melk 's nachts weken niet nodig.
Soms gebruik ik varkensgehakt; soms half-om -half met kleine spekblokjes erdoor.
Machtig eten, dus je bent met 1/8ste stuk vaak al voldaan.
Daarom heerlijk met een frisse salade.
karin

karin zegt:
Wat fijn voor je dat jij kennelijk zo perfect bent! Ik hoop dat je er van geniet.
William

William zegt:
Hoi Karin. Het brood wel je bij voorkeur 's nachts ivm de samensmelting van ingredienten. Bij daglicht doen de bacteriën wat beter hun best en is de smaak ook niet zo vol :)
karin

karin zegt:
Juist William klinkt al een stuk beter!
karin

karin zegt:
Volgens mij mag ik gewoon mijn mening geven en ik ben zo nieuwschierig waarom dat brood 'snachts geweekt moet worden!
William

William zegt:
Viel niet tegen hoor! Heb nog bij het gehakt wat rode wijn en rozemarijn toegevoegd. Lekker! :p
limelein

limelein zegt:
Wat een onaardig mailtje. Zeg dan niks.
karin

karin zegt:
Het lijkt mij een beetje smakeloze hap! 1 1/2 pond bladerdeeg en een kilo gehakt en dan dat beetje kruiden? Daar vind je niets meer van terug qua smaak en broodje bij voorkeur 's nachts weken, hoezo?:?