KookJij

Hartig slaatje met Chaumes, pancetta en knoflookcroûtons

Chaumes is een Franse gewassen korstkaas, met een rode, soms wat plakkerige korst.​ Deze kaas heeft een uitgesproken, herkenbare mild pikante smaak
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartig slaatje met Chaumes, pancetta en knoflookcroûtons te bereiden

  1. Was de krulsla en snij ze in stukjes. Snij de broodjes in plakjes. Halveer de teentjes knoflook. Snij de Chaumes in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met de knoflook. Bak hierin de plakjes brood goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  2. Bak de pancetta krokant en laat ze eveneens uitlekken. Snij het brood in blokjes. Meng de sla met de croûtons, de pancetta en de Chaumes.
  3. Meng de mosterd met het citroensap, de Griekse yoghurt, peper en zout. Serveer bij  het slaatje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst