Recept
« Terug naar recepten
Hartig slaatje met Chaumes, pancetta en knoflookcroûtons
PT15M
Hartig slaatje met Chaumes, pancetta en knoflookcroûtons
Chaumes is een Franse gewassen korstkaas, met een rode, soms wat plakkerige
korst. Deze kaas heeft een uitgesproken, herkenbare mild pikante
smaak
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
market-carrefour
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hartig slaatje met Chaumes, pancetta en knoflookcroûtons te bereiden
- Was de krulsla en snij ze in stukjes. Snij de broodjes in plakjes. Halveer de teentjes knoflook. Snij de Chaumes in plakjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan met de knoflook. Bak hierin de plakjes brood goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Bak de pancetta krokant en laat ze eveneens uitlekken. Snij het brood in blokjes. Meng de sla met de croûtons, de pancetta en de Chaumes.
- Meng de mosterd met het citroensap, de Griekse yoghurt, peper en zout. Serveer bij het slaatje.