KookJij

Groenteschotel in laagjes

Een heerlijk groenteschotel in laagjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 70 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culi tip
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Groenteschotel in laagjes te bereiden

Verwarm de oven voor op 180° C.

Blancheer de spinazie enkele seconden in kokend water. Giet af en dep goed droog. Bekleed de bodem en de zijkanten van een cakevorm ermee.

Leg 1/3 van de aardappelschijfjes op de cakebodem, leg er wat boterklontjes op en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Strooi er wat kaas over.

Leg 3 paprikahelften op de aardappellaag, strooi er wat kaas over en leg er dan de courgettes op. Leg weer 1/3 van de aardappelen met de rest van de paprika en de kaas. Eindig met een laag aardappelschijfjes en strooi er de resterende kaas over. Dek af met aluminiumfolie.

Zet de cakevorm au-bain-marie in de oven en bak ca. 45 minuten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst