KookJij

Recept voor Groenten pasta zonder pasta

Dit is een heerlijk recept op hete dagen, lekker fris en lekker licht!
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. We beginnen met de paprika, knoflook en ui schoonmaken en fijnhakken.
  2. Het gehakt rul bakken samen met de paprika, knoflook en ui.
  3. Het blik tomaten samen met het sap, de wijn, laurier en bouillonblokjes toevoegen en net aan de kook laten komen.
  4. Dan het vuur laag zetten en de oregano toevoegen en laten pruttelen.
  5. In de tijd dat de saus pruttelt de courgette of de komkommer afwassen, de uiteinde's eraf snijden en met een grove rasp over de lengte raspen tot lange slierten.
  6. De courgette of komkommer op een bord serveren met de hete saus erover en bestrooien met kaas en naar smaak wat peper.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Als je het met courgette maakt kan je het allemaal door elkaar roeren of naar keus de repen courgette even 2 minuten voorkoken.
Ikzelf vind ze ongekookt lekkerder met dit weer.
Je kan het eventueel ook mengen met gekookte spaghetti.
Maar het beste maak je dit met komkommer, of je pakt de helft courgette en de helft komkommer!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Een heerlijk recept :)
Eventueel zou je, in plaats van een rasp, een spirelli kunnen gebruiken :)
Hiermee kan je lange slierten maken van een courgette, komkommer etc...
hanna

hanna zegt:
Wat een leuke variant op de spaghetti. Vooral als je aan de lijn doet. Ik ga hem zeker binnenkort uitproberen.