KookJij

Recept voor Groenlof met kaas en spek

Een heerlijk groenlof met kaas en spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Vergeten Groenten - Groenlof
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: De Oude Muur
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Was de groente en snijd ze in reepjes van 1 cm.
Blancheer de groente in kokend water met iets zout en met citroensap gedurende 5 minuten.
Laat ze op een vergiet uitlekken.
Snijd het spek in dunne reepjes en bak deze in de boter.
Voeg dan de uitgelekte groenlof toe en smoor de groente 10 minuten op een laag vuur.
Af en toe omscheppen.
Schep groenlof in een ingevette vuurvaste schaal en bestrooi dit met oude geraspte kaas.
Zet de schaal enkele minuten in een voorverwarmde oven op 150° C of onder de grill.

Tip
Smakelijk bij gekookte aardappelen en gehaktballen in pikante saus.
Verwijder de groene toppen en zo nodig de buitenbladeren.
Hou je van bitter, laat ze er dan aan.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Hallo Ursula zeker kan je witlof gebruiken, groetjes Hilde Kookjij
ursula

ursula zegt:
Kun je ook gewoon witlof gebruiken?
appie

appie zegt:
Fantasties recept. Groenlof van eigen tuin, ook lekker met kip en patat.
jansje moorlag

jansje moorlag zegt:
We gaan de groenlof proberen lekker te maken!!!!!;)
Albert

Albert zegt:
Buiten gewoon lekker.
Eigen teelt.
lyda

lyda zegt:
Groenlof is geen vergeten groenten, niet te koop in de winkel. Hetis een kruising van witlof en andijvie ontwikkeld in de proeftuinen 20 jaar geleden.
aaltje.hessels

aaltje.hessels zegt:
Wij gaan dat groenlof recept vandaag proberen! U hoort van ons hoe het gaat!
Treesing

Treesing zegt:
Erg lekker, de combi spek/kaas.Ipv oude kaas heb ik belegen gebruikt en gebakken aardappelen.mmmmm