KookJij

Grimbergse quiche

Een heerlijk grimbergse quiche recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: kookboek colruyt
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Grimbergse quiche te bereiden

Snij de lenteuitjes in fijne ringetjes.
Snij de korst van de sneetjes kaas en snij in reepjes.
Plooi het bladerdeeg open en leg samen met het bakpapier in een taartvorm. Prik enkele keren met een vork in het deeg en bestrooi met paneermeel.
Verdeel 1/3 van de kaasreepjes over het deeg, bedek met 1/3 van de lenteui en 1/3 van de hamreepjes, herhaal 2 keer tot alle ingredienten gebruikt zijn.
Klop de eieren los met het bier en de lichte room kruid met kerriepoeder p en z verdeel de mengeling over het deeg.
Zet de quiche 30 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Verlaag de temperatuur tot 160 graden en bak nog 10 min verder. De quiche is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.
Serveer warm of lauw met een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Bedankt voor het aanpassen en zo heb ik terug iets bijgeleerd vandaag.
jordyzuiddam

jordyzuiddam zegt:
Dat kan je nog veranderen he;)
e.vanderhaeghen

e.vanderhaeghen zegt:
Het moet wel Grimbergse quiche zijn, sorry voor het foutje.