Recept
« Terug naar recepten
Grieks yoghurtijs met honing en geroosterde amande
PT45M
Grieks yoghurtijs met honing en geroosterde amande
Een heerlijk grieks yoghurtijs met honing en geroosterde amande recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Grieks yoghurtijs met honing en geroosterde amande te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden C.
Leg de amndelen naast elkaar op een bakplaat en schuif die 8-10 min. in de oven.
Neem hem uit de oven, schud de amndelen om en controleer hun kleur; ze moeten goudbruin zijn.
Als de amandelen nog niet voldoende kleur hebben schuif je ze kort terug in de oven .
Controleer ze echter regelmatig want ze kunnen snel verbranden!
Laat ze 5-10 min. afkoelen, hak ze fgrof en laat ze volledig afkoelen.
Meng in een grote kom de yoghurt met de melk en de honing.
Roer er de afgekoelde noten door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine
Leg de amndelen naast elkaar op een bakplaat en schuif die 8-10 min. in de oven.
Neem hem uit de oven, schud de amndelen om en controleer hun kleur; ze moeten goudbruin zijn.
Als de amandelen nog niet voldoende kleur hebben schuif je ze kort terug in de oven .
Controleer ze echter regelmatig want ze kunnen snel verbranden!
Laat ze 5-10 min. afkoelen, hak ze fgrof en laat ze volledig afkoelen.
Meng in een grote kom de yoghurt met de melk en de honing.
Roer er de afgekoelde noten door.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksanwijzing van de ijsmachine