KookJij

Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika

gstijd 8001 Bekeken 25 Bewaard 0 Kookboeken 0 sterren Beoordeeld Ingrediënten 6 recipe.people - 1 kg zoete aardappelen - 250 gram champignons - 1 rode (punt)paprika - 1 bakje zongedroogde tomaatjes (op olie) - 3 lente uitjes - 250 ml kookroom - 200 geraspte kaas (welke je zelf lekker vind) - oregano, tijm - zout, peper Voedingswaarde per portie Voedingswaarde Eenheid Energie 363,21 kcal Koolhydraten 36,39 g Eiwitten 16,56 g Vetten 15,68 g Benodigdheden ovenschaal, oven Over de plaatser wilmiewillemse De zoete aardappel is een erg lekker alternatief op onze 'gewone' aardappel en bovendien nog gezond ook. Deze ovenschotel is een heerlijk bijgerecht bij zowel vlees als visgerechten, en in een handomdraai gemaakt. Gaat alleen in de oven en hoeft niet voorgekookt te worden dus weinig afwas. Welke geraspte kaas je gebruikt is een beetje afhankelijk van je eigen smaak. Ik had oude Goudse, maar een mildere jong belegen of een pittige geitenkaas is ook heel goed mogelijk
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gratin/ovenschotel met zoete aardappel, champignons en paprika te bereiden

  1.  Schil de aardappelen, snij ze in dunne plakjes en leg ze op de bodem van een ovenschaal.
  2. Maak dan een laagje met plakjes champignons en reepjes paprika.
  3. Doe er dan peper, zout, oregano en tijm op.
  4. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en fijngesneden lente uitjes eroverheen en giet de room erover.
  5. Strooi als laatste de kaas eroverheen.
  6. Zet dit in het midden van een voorverwarmde oven en bak dit ongeveer 40 minuten op 200 graden. 

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Lekker bij de meeste vlees en visgerechten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst