KookJij

Goulash, Hongaarse

Een heerlijk goulash, hongaarse recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Goulash, Hongaarse te bereiden

Snij het vlees schoon en in blokjes.

Kruiden met voldoende peper en zout, goed in de bloem omroeren.

Snij het spek in kleine stukjes.

Snipper de uien en sjalotjes.

Snij de paprika in kleine stukjes.

Snij de peper héél fijn.

Snij de knoflook fijn.

Snij de tomaten in kleine stukjes.

Zet de wijn met het water laag op, los het bouillonblokje en de paprikapoeder hierin op.

Het liefst één voor één alles aanbraden.

Op laag vuur de tomatenpuree en de ketchup toevoegen.

Het geheel ‘blussen’ met het wijn/paprika-mengsel.

Laat het geheel ca. 4 uur sudderen.

Op smaak afmaken met peper en zout.

Tegen etenstijd de doperwtjes zachtjes opzetten.

Als laatste de rijst koken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fenna

fenna zegt:
Ja maar vind deze ook heel lekker,daar hoeft geen rode wijn bij..:)
liske

liske zegt:
De Echte Hongaarse is toch zeker met rode wijn!