KookJij

Gnocchi van pompoen

Een heerlijk gnocchi van pompoen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: carrefour
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gnocchi van pompoen te bereiden

  1. Blancheer de stukken pompoen 15 min in gezouten water.
  2. Plet het vruchtvlees tot puree en giet de eierdooier, de bloem en de nootmuskaat erbij. Kruid met peper en zout. Meng tot een soepel deeg. Verdeel in 4 stukken en laat 30 min rusten op kamertemperatuur.
  3. Vorm 4 worsten van ongeveer 2 cm doorsnede. Snij ze in stukken van ongeveer 2 cm. Als je wil, kan je ze rond een vork rollen.
  4. Laat de boter met de salie en knoflook smelten op een zacht vuur. Hou apart.
  5. Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Kook de gnocchi in kleine porties. Ze zijn gaar na ongeveer 2-3 min wanneer ze aan het oppervlak komen drijven.
  6. Dresseer de gnocchi in diepe borden en nappeer met de salieboter. Bestrooi met wat vers geraspte kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst