KookJij

Gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle

Een heerlijk gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte scampi's met pittige saus en tagliatelle te bereiden

Ontdooi de scampi's door ze even in lauw water te dompelen ze pellen dan makkelijker. Verwijder het zwart darmkanaaltje en dep ze droog
Verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok. Gooi de scampi's erin en kruid ze met 1 geplet teentje look, cayennepeper en zwarte peper. Bak ze kort en hevig aan.
Blus de scampi's met de wijn, voeg de room toe en laat even inkoken tot sausdikte. Breng op smaak met sojasaus.
Breng water aan de kook, dompel de eiernoedels (of tagliatelle) erin onder en laat ze van het vuur 4 minuten garen, giet ze af en meng ze onder de scampi's.
Serveer op een warm bord en versier eventueel met groene kruidensnippers (dille, kervel...).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst