KookJij

Gewokte Biefstuk met Gember

Een heerlijk gewokte biefstuk met gember recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gewokte Biefstuk met Gember te bereiden

1).Marineer de biefstuk in amontillado sherry + ketjap + maïzena gedurende 15 à 20 minuten.
2)Meng de bouillon met de fino sherry, oestersaus,
hoisinsaus, chili, knoflook en maïzena.
3).Giet de biefstuk af en gooi de marinade weg.
4).Verhit een wok tot zeer heet met 2 eetlepels rijstolie.
Bak daarin de biefstuk bruin en medium rare (60 - 75 seconden) en zet het vlees apart weg op een schotel.
5).Voeg de derde lepel olie toe en doe daarin de verse gember en de stukjes lenteui.
6).Doe dan het vlees er weer bij en de saus en de ingemaakte gember-strips.
7).Wanneer het vocht echt gaat indikken is het gerecht klaar.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep rijst op de voorverwarmde borden en daarover het vlees-gerecht. Geef er een groene salade bij van komkommer.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst