KookJij

Recept voor Gevulde perzik uit de oven

Een heerlijk Italiaans nagerecht, wat mét of zonder ijs gegeten kan worden
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Doriet Janssen
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Hol 8 halve perziken nog extra uit en leg de halve perziken met de holle kant naar boven in een ovenschaaltje. Verbrokkel de bitterkoekjes met het uitgeholde vruchtvlees en nog 2 halve perziken. Laat dit een beetje zacht worden en pureer het samen met de amandelspijs.Vul hier de perziken mee , strooi en giet  er wat geschaafde amandelen over en wat amaretto  , schuif het in de oven en laat het 20 minuten in de oven op 180°C. Serveer de warme perzik met een paar bolletjes ijs en garneer met een toef slagroom.

Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)

Dit recept heb ik aangepast van een recept dat ooit in de Boodschappen stond, echt een heerlijk dessert voor een extra gelegenheid of feestdagen, iedereen is er dol op.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wim hendriks

wim hendriks zegt:
Lijkt mij echt wel een fijn dessert vooral als je daarbij nog een glaasje amararetto als dessertwijn bij doet.