KookJij

Gevulde paprika in vastenstijl

Een heerlijk gevulde paprika in vastenstijl recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: standaard.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde paprika in vastenstijl te bereiden

Snijd een hoedje van elke paprika en verwijder de zaadlijsten. Kook de paprika's kort in gezouten water tot ze beetgaar zijn, anders garen ze te traag in de oven.
Meng het gehakt met de ui, het ei, een snuf zout en peper. Roer er een paar lepels paneermeel onder om het steviger te maken.
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vul de paprika's met het gehakt, schik ze in een schaal en laat alles ongeveer een halfuur garen.
Maak intussen een Provençaalse saus. Stoof de stukjes ui met de knoflook en een snufje zout glazig in een steelpan, voeg de stukken paprika toe en laat alles mooi zacht worden in de olijfolie. Voeg de tomaten en de kruiden toe. Laat even inkoken en stuur op het eind de smaak nog bij met kruiden, peper en zout.
Serveer de paprika's met de saus, paddenstoelen en volle rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst