KookJij

Recept voor Gemarineerde kippenpootjes

Een heerlijk gemarineerde kippenpootjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 3 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Tania
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

De knoflook klein snijden. Ketjap, citroensap, laos, ketoembar en sambal bij de knoflook voegen en doorroeren.
De kippenpootjes in een schaal leggen en de marinade erover verdelen. Schaal afdekken en minstens twee uur laten staan.
De crispplaat bedekken met bakpapier en hierop de kippenpootjes leggen. 18 minuten in de magnetron op de crispstand. Halverwege de pootjes een keer omdraaien.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

michelle

michelle zegt:
Die kippenpootjes zijn superlekker!!:)
theresia

theresia zegt:
Geweldig recept!:)
Michiel Disseldorp

Michiel Disseldorp zegt:
Dankjewel Tania,
ik vind het echt een heerlijk nummer!
Zet 'm gelijk op m'n mp3 speler! Prettig weekend, Groet Michiel
Tania

Tania zegt:
Liedje van Katie Melua (Shy boy)
m.s. Disseldorp

m.s. Disseldorp zegt:
lekkere boutjes,
en vooral ook een lekker
muziekje erbij! wie is dat?
Jan Uilenberg

Jan Uilenberg zegt:
Ook ik heb zo'n oven en ik wil dit zeker eens proberen want het ziet er erg smakelijk uit, dank je.
Reina

Reina zegt:
dat ziet er lekker uit.'k zal het snel proberen bedankt.:p
cathy

cathy zegt:
Hoi Tania,
ik gebruik lemoensap in plaats van citroenen de smaak is wat fijner.
en de plasticzkken is zeker een goed idee, ik doe dit al jaren , spaart je afwas.
Cathy Awad uit Den Haag
:p
Tania

Tania zegt:
Is idd combi van beiden en is voorgeprogrammeerd in het apparaat (Jetchef van Wirhlpool). Zal nakijken of ik achter de instellingen kan komen.:)
Anna

Anna zegt:
Hoi Tania,

Ik heb geen flauw idee wat de crispstand is:)Combi van oven en grillen? en op hoeveel graden?
Edwin drijver

Edwin drijver zegt:
lieve Tania.

ik zou jouw graag een tip willen geven over het marineren van kip en vleessoorten.

doe in het vervolg de marinade in een plastic zak.
dat kan een botterham zakje zijn voor kipfilé of een pedaalemmerzak voor bijvoorbeeld kippebouten of spareribs.
ik hoop dat je hier wat aan heb omdat het minder marinade kost en tijdbesparend is.

met appetijtelijke groeten,

Edwin Drijver uit Naaldwijk
haven jaanchi

haven jaanchi zegt:
perfect, je kunt er ook een geperst gember bolletje met wat sap erbij doen, te vervangen door een beetje honing (pittig met zoet altijd een goeie combi ..)
lilepe

lilepe zegt:
Om te marineren steek ik vlees of vis in een nieuw plastiek diepvrieszakje en giet daar de marinade bij. Zakje goed dichtdraaien en elastiekje rondbinden .In koelkast leggen.
Af en toe eens goed "kneden" met de inhoud zo komt de marinade overal terecht zonder massa's te moeten maken..succes;)
Tania

Tania zegt:
De song is van Katie Melua en heet 'shy boy'.
;)
Ben

Ben zegt:
Leuke video!
Aardig recept en fantastische achtergrond muziek. (Wie zingt dit?)