KookJij

Gekookte droge worst

"Volgens grootmoeders recept". Dit lekkers heb ik van mijn oma geleerd. Heel simpel maar erg lekker.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mijn oma.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gekookte droge worst te bereiden

  1. Doe de worsten in de pan en vul de pan met ruim water.
  2. Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook.
  3. Kook de worsten 1 uur, haal ze uit de pan en laat ze afkoelen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Han

Han zegt:
Door droge worst te koken kunnen mensen zoals ik met één donornier. We mogen namelijk geen droge worst eten vanwege bacteriën maar door ze te koken mag het wel
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dank je voor de aanvulling Dick :) Hahaha!

Om nog terug te komen op de Liske (jaaaa het is misschien wat laat...);
Gaar en klaar, dat klopt. Het is iets wat is van mijn oma mee heb gekregen. De worst wordt op deze manier minder vet en krijgt een heel andere smaak. De smaak wordt wat sterker/anders. Je moet het gewoon een keer proberen :)
Dick

Dick zegt:
Dreuge worst, dreuge worst...zol niet weetn wat ik zunder most.

Droge worst is een metworst, die te drogen wordt gehangen na het vullen. Streekgerecht, dat vooral in noord Nederland gemaakt wordt.
Liske

Liske zegt:
Ik vraag me af wat de meerwaarde is om ze te pocheren, ze zijn al gaar en klaar, wat bereik je ermee? (Is niet slecht bedoeld, ik zoek hapjes voor een feest en ik ben gewoon erg benieuwd)
Rudy Kouwen

Rudy Kouwen zegt:
De moeite waard om te proberen.
Ben benieuwd.
djmagich

djmagich zegt:
Nee met de droge worst bedoel de afbeelding boven in het recept :)
Heb er even een plaatje toegevoegd.
Else

Else zegt:
Bedoel je met droge worst de gedroogde cervelaatworst? Deze noemen ze hier droogworst. Maar of deze gekookt of gepocheerd lekker zal zijn...neuhh denk het niet.
anita

anita zegt:
Makkelijk en lekker, dat klopt ook. groetjes ;)
djmagich

djmagich zegt:
Ja dat klopt ;)
ANITA

ANITA zegt:
hahaha Harry is dit recept niet van oma :p
djmagich

djmagich zegt:
Nee lijkt me niet nodig.
louis schippers

louis schippers zegt:
als u een adres mailt stuur ik een proefmonster op
gr louis
djmagich

djmagich zegt:
Okee :) is inderdaad ook een optie :)
louis schippers

louis schippers zegt:
het water moet niet koken maar een temparatuur hebben van max 80 graden wellen is een betere manier de worst behoud meer smaak en de darm blijft heel
vrgr louis
djmagich

djmagich zegt:
Sorry, maar wat bedoel je hiermee?