KookJij

Geitenkaas met rucola-olie

Een heerlijk geitenkaas met rucola-olie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geitenkaas met rucola-olie te bereiden

Steek uit het brood cirkels of sterren en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie aan beide kanten goudbruin en knapperig.
Roer de kaas los met de créme fraiche, kruiden en gehakte rode peperkorrels.
pureer de rucola met de olie.
Leg op elk bord een stuk geroosterd brood met daarop een paar blaadjes rucola.
Schep de kruidenkaas erover heen.
Maak een mooie sliert van de rucola-olie om het brood heen.
Garneer de kaas met een toefje verse kruiden en een paar rode peperkorrels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Beste Nigelle:
Meestal kan je de olie donker en in de koelkast wel enkele weken bewaren.
(donker en koel)
sorry dat ik niet eerder hebt gereageerd, ben op vakantie geweest.
m.v.g. Bert Allers:)
Nigella

Nigella zegt:
Lijkt me lekker

heb je ervaring met het bewaren van de Rucola-olie

Ik zou die absoluut nog een tijdje willen bewaren. Waar zou ik dat dan best bewaren? Gewoon in fles in een kast, of eerder in de kelder???

thanks

Nigella