KookJij

Gehaktbroodje met gerookt ontbijtspek

Ik zag dit recept op de site van Brenda kookt en heb dit gehaktbroodje gemaakt als een van de onderdelen op het verjaardagsbuffet.Zó gemakkelijk. Eenmaal in de oven heb je er géén omkijken meer naar. Het viel goed in de smaak. Maar goed, dat ik er twee gemaakt had. Er bleef slechts een beetje over voor op de boterham daags erna.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gehaktbroodje met gerookt ontbijtspek te bereiden

  1. .Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de 2 soorten gehakt door elkaar en vet de cakevorm lichtjes in met olie of boter.
  2. Stort het gehakt in een kom en voeg dan alle andere ingrediënten en peper en zout naar smaak toe en kneed alles met schone handen heel goed door elkaar.
  3. Nu gaan we als volgt de vorm bekleden met de plakjes gerookt ontbijtspek. Leg een plakje half op de bodem en langs de zijkant van de vorm naar boven en laat de rest over de rand hangen. Dit vouwen we straks over de bovenkant van het brood.
  4. Leg het volgende plakje aan de tegenover gestelde kant iets op de bodem overlappend en op dezelfde wijze . Dus langs de zijkant omhoog en overhangend. Herhaal deze  stappen totdat de gehele vorm bekleed is.
  5. Verdeel het gehakt in de vorm en druk het goed aan. Vouw dan de overhangende lapjes spek om en om over het gehakt .Plaats de vorm 50-60 minuten in het midden van de oven totdat het gehakt gaar en het spek krokant is. 

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)

Blijft er wat
over, dan kun je dit in plakken gesneden goed invriezen .Dun snijden voor
op een boterham is ook erg lekker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst