KookJij

Gegrillde Tonijn met Sweet and Sour Saus

Gegrillde Tonijn met Sweet and Sour Saus
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrillde Tonijn met Sweet and Sour Saus te bereiden

1).Meng de ingerdienten voor de marinade.
2).Leg de tonijn in de marinade en laat de steaks daarin 1 uur marineren (in de koelkast).
3).Kook de rijst volgens de regels van de kunst.
4).Maak de rijst los met 2 vorken en roer daardoor de peper en zeezout, de waterkastanjes, de lenteui, de zeste en het vruchtvlees van de sinaasappel.
5).Meng de mosterdpoeder met het kokende water en roer er een pasta van.
6).Roer er de soja door en laat even staan.
7).Ondertussen wijn, citroensap aan de kook brengen met de sjalot en inkoken tot 50 cc.
8).Voeg de room toe en kook in tot de helft.
9).Dan de teriyaki saus er bij en de suiker.
10).Nu de boter er bij doen op een zeer laag vuur (als het te heet wordt, gaat de saus schiften) : lepeltje voor lepeltje er door roeren, steeds wachten tot vorige lepel boter GEHEEL is opgenomen.
11).Tenslotte de mosterdmix er door roeren en de saus op een zeer laag pitje warm houden.
12).De tonijnsteaks uit de marinade halen, inkwasten met rijstolie en in de grillpan leggen, die ook is bestreken met rijstolie. Bak 150 tellen aan elke zijde (tonijn moet van binnen een beetje rauw blijven).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Verdeel de rijst over de voorverwarmde borden en leg daar op een stuk tonijn.
Verdeel de saus er over en bestrooi met de sesam zaadjes.
Geef er een komkommer-tomaten-salade bij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst