KookJij

Gegratineerde stamppot bloemkool met hamblokjes en gebakken uitjes

Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte bloemkool met kruimige aardappelen. Gebakken hamblokjes, crème fraîche en wat Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegratineerde stamppot bloemkool met hamblokjes en gebakken uitjes te bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de bloemkool schoon. Verdeel deze in kleine roosjes. Kook de bloemkool beetgaar (moet nog beetje knapperig zijn! ) in water met kippenbouillontablet. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet.
  2. Schil de aardappelen, was ze en kook ze gaar in water met zout. Aardappelen daarna goed droogstomen.
  3. Verhit ondertussen de olie in de koekenpan. Bak hierin de hamblokjes iets knapperig. Strooi het kerriepoeder erover en bak kort even mee.
  4. Doe de bloemkool en de aardappelen in één pan en stamp deze grof met de aardappelstamper.
  5. Roer de crème fraîche, de hamblokjes en de gebakken uitjes door de stamppot. Maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Doe de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een goudbruine kleur heeft gekregen.



Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Eerst maak je de stamppot. Die doe je over in de ovenschaal en dan met geraspte kaas in de oven Je weet niet wat je proeft.
Ook lekker met een balletje gehakt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst