-
Pesche ripiene al forno
Categorie: Koud, Warm
55 min
Serveer de perziken lauwwarm met een bolletje roomijs, voor de liefhebber mag er nog een toefje slagroom op.
Ingredienten: 2 middelgrote, rijpe perziken, 35 gr. amandelen, 4 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), 1 4-granen eidooier, 25 gr. honing, 25 gr. rietsuiker, 1 theelepel grappa, boter, Roomijs
-
Geschroeide sashimi van makreel met gember
Categorie: Amuse, Koud
30 min
Een overheerlijk voorgerecht, ook zeer geschikt om als Amuse te serveren.
Ingredienten: 2 mooie grote makrelen, 1 komkommer, 700 cc komkommersap, 8 g gelatine, 100 g room, 50 cc sushi azijn, 30 cc rijstazijn, 25 cc sesamolie, 75 cc olijfolie, 25 cc sojasaus, 25 cc limoensap, 50 g peultjes, 1 rode peper, 30...
-
Javaans spek
Categorie: Vlees
90 min
Een heerlijk, Oosters gerecht. Serveer met rijst en een frisse komkommer-tomaat salade, een heerlijke combinatie!
Ingredienten: 1 eetlepel Sambal Oelek, 1 eetlepel Kerrie Djawa, 3 eetlepels Ketjap Manis, 1 eetlepel Gula Djawa (of: bruine basterdsuiker), 500 gram Speklappen zonder zwoerd, 2 Uien, Sla-olie, Peterselie, Extra: zilvervliesrijst, Kom...
-
Savarin van pure chocolade
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk nagerecht met ijs, banaan en pure chocolade. Wie is dáár nu niet dol op?
Ingredienten: Savarin:250 g pure chocolade, 225 g eiwit, 50 g suiker, 100 g boter, 100 g eidooier, Rum karamel:300 g suiker, 100 g glucose, 65 g water, 300 g bruine rum, 4 bananen, Vanille roomijs: 2 eieren, 60 g eidooier, 75 g suiker...
-
Yoghurt-gemberijs met mango en peperkaramel
Categorie: Coupes, Koud
30 min
Een heerlijk en gezond nagerecht! Tip: je kunt i.p.v. de verse gember ook wat gembersiroop gebruiken, suiker hoef je dan niet meer toe te voegen.
Ingredienten: een flink stuk verse gemberwortel, 100 g poedersuiker, 500 g Turkse yoghurt, 200 g rietsuiker, 1 tl grof gemalen zwarte peper, 2 rijpe mango’s, water
-
Gerookte kippendijen met pompoenchutney
Categorie: Gevogelte
45 min
Serveertip: Eerst een grote schep chutney op het bord, daarop de (gesneden) kippendijen. Bovenop de dijen een bolletje crème fraîche gemengd...
Ingredienten: Chutney: 400 gram pompoenvlees in kleine blokjes gesneden,2 bakjes cherrytomaatjes,2 uitjes gesnipperd, 2 teentjes knoflook fijn gesneden, 2 sinaasappels, 2 dl witte wijnazijn, 4 dl water, 1/2 Spaanse chilipeper fijn ges...
-
Chocolademousse met koffie chocolade lolly
Categorie: Koud
30 min
En lekker nagerecht met chocolade mousse, geserveerd met energie reepjes.
Ingredienten: Hangop:0,5 liter verse yoghurt, 1 el poedersuiker, 1 mespuntje vanillestokje, Chocolade lolly: 20 g poedersuiker, 20 g cacao, 75 g roomboter, gehakte walnoten en pistachenoten, 75 g pure chocolade, Chocolade mousse: 1 el...
-
Smeuïge Dadelcake met crème fraîche
Categorie: Koud, Cake
30 min
De cake even laten afkoelen, serveer met een dot crème fraîche.
Ingredienten: 200 g gemengd gedroogd fruit (o.a. sultanarozijnen, rozijnen, pruimen, krenten), 150 g in kleine stukjes gehakte dadels 150 g boter, 150 ml water, 1 blik gecondenseerde melk, 75 g patent bloem, 75 g volkoren Bloem, ½ tl...
-
Coquille met texturen van tri colore
Categorie: Amuse, Warm
30 min
Een heerlijk voorgerecht dat ook, in kleinere porties, erg leuk is om als Amuse te serveren.
Ingredienten: Coquille - lardo: Lardo, 8 Coquilles, truffel, peper en zout, Parmezaanschuim:½ l melk, 50 g Parmezaanpoeder, peper en zout, 5 g sucro, Tri colore: Basilicum, gele, groene en rode tomaat, coeur de bo...
-
Salade van gepofte bietjes en cashewnoten
Categorie: Koud
60 min
Serveer tip: Smeer de crème mooi uit over een bord. Schik de rode bietjes erop. Bestrooi met de appelblokjes. Strooi er hele en gebroken cashewnote...
Ingredienten: 8 gepofte bietjes, 1 limoen, Honing, Olijfolie, 250 g crème fraîche, 250 g geitenkaas, 4 kleine appeltjes, Cashewnoten, Chocolade
-
Oosterse Sperziebonen
Categorie: Groenten
45 min
Tip: Doe geen deksel op de pan en laat de boontjes niet te lang in de ketjap anders verliezen ze de mooie groene kleur.
Ingredienten: 1000 gram haricots verts (blik) of evt. sperzieboontjes, 10 dl groentebouillon, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotten, 200 gr. tofu, plantaardige olie, gemalen koriander, cayennepeper, kurkuma, zout naar smaak, 3 eetlepels Ke...
-
Kwartel op Peking wijze
Categorie: Gevogelte
30 min
Serveertip: Smeer de flensjes in met de hoisin saus, leg het groentemengsel in de flensjes en maak er een buideltje van. Dresseer de kwartel op de borden e...
Ingredienten: Kwartels: , 4 panklare boerderij kwartels, Hoisin saus (verkrijgbaar bij de toko), Fivespice poeder, Maltose (verkrijgbaar bij de toko), Flensjes (8 stuks):, 2 dl melk, 250 g bloem, 1 ei, peper en zout, ...
-
Fruitbrochettes met chocoladesaus
Categorie: Koud, Warm
45 min
Een heerlijk "fruitig" nagerecht overgoten met warme, pure, chocoladesaus.
Ingredienten: 2 bananen, 2 pure chocoladerepen à 100 gr per reep, 2 sinaasappels, Eventueel Grand Marnier, poedersuiker en chilipeper, Serveersuggesties: flensjes of roomijs
-
Venetiaanse Tiramisú
Categorie: Koud
90 min
Tiramisú moeilijk om te maken? Met dit recept gaat het je zeker lukken!
Ingredienten: 500 gram Mascarpone, 370 gram van Gilse Ruwe rietsuiker, 7 4-granen Kwetters Eieren, 2 pakken Lange vingers, 100 cl Sterke koffie (AH Excellent Perla Gourmet Javaans Gunea), 150 gram Fair Trade Original Chocolade puur
-
Ananas, mango, basilicum en chocolade puur dessert
Categorie: Gerechten
30 min
Ingredienten: Beslag voor warme vloeibare chocoladetaartjes: 4 eieren, 140 gram suiker, 140 gram bloem, 20 gram cacaopoeder, 180 gram couverture 70% / melk chocolade, 180 gram boter, Mousse van basilicum: 2 dl room, 2 bosjes basilicum...
Recept: Kersentaart zonder bakken uit de koelkast
Gebruiker: Petra Wiggers
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Stoofpot alles in 1 pan
Recept: Pittig Patatje Stoofvlees.
Recept: Lasagne met spinazie en bananen
Recept: Sperziebonen op Javaanse wijze
Recept: Gehaktballetjes in zoetzure saus
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Aziatische Pompoensoep
Recept: Zuurkool ovenschotel met rundergehakt
Recept: Carameltaart
Recept: Gegrilde springbok steak met zijn garnituren
Recept: Spaghetti à la Sonja Bakker
Gebruiker: Petra Wiggers