KookJij

Gebraden kalkoen met tuinkruiden

Een heerlijk gebraden kalkoen met tuinkruiden recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 600 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: slow-cooker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gebraden kalkoen met tuinkruiden te bereiden

Spoel de kalkoenfilet, dep hem droog en leg hem met de velkant naar beneden op de snijplank. Bestrooi het vlees met de gehakte peterselie en tijm en breng op smaak met zout en peper. Bedek het vlees met de kaas en de parmaham, waarbij de plakjes elkaar overlappen. Rol de kalkoenfilet op als cake.
Bind de rollade dicht met keukendraad met tussenruimtes van 5 cm.(nu kunt u de kalkoenfilet tot de volgende ochtend in de koelkast leggen). Leg het vlees met de takjes tijm er bovenop in de slow-cooker. Voeg de bouillon en de wijn toe. Zet het deksel op de pan, stel de slowcooker in op de lage stand(low)en laat stoven tot het vlees in het dikste deel mals is geworden(9-10uur). Leg de kalkoenfilet voorzichtig op een warme schaal. Verwijder het kookvocht. Meng de maizena met het water. Roer dit door het kookvocht. Zet de slowcooker op de hoogste stand(high), zet het deksel op de pan en laat sudderen, roer 2 of 3 keer totdat de saus dik is. Verwijder het touw en de takjes tijm, snijd het vlees in plakken. Versier desgewenst met takjes tijm. Met de saus opdienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst