Recept
« Terug naar recepten
Gebakken hazelever op appelschijven
PT30M
Gebakken hazelever op appelschijven
Een heerlijk gebakken hazelever op appelschijven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote wildboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gebakken hazelever op appelschijven te bereiden
Maak de hazelevers schoon, en verwijder, als dat nog niet gebeurd is de gal.
Halveer de levertjes, spoel ze schoon en dep ze droog.
Verhit de braadboter in de koekepan en voeg de in ringen gesneden ui toe.
Schil de appel, snijd uit het middelste stuk twee schijven van 1,5 cm dik en steek er de klokhuizen uit.
Laat de appelschijven zachtjes met de lever meebakken.
Doe intussen de azijn voor de vinaigrette met het zout en de peper in een kom.
Klop er de olie door.
Voeg als de lever licht gekleurd is de boter toe en laat er schuim opkomen.
Bestrooi, als de lever aan alle kanten gelijkmatig is gebakken en de uien en appelschijven kleur hebben, licht met zout en peper.
Schep alles uit de pan en houd het warm.
Blus de aanbaksels af met de fond en laat inkoken.
Schep de vinaigrette over de salade en verdeel die over de borden.
Leg op ieder bord een schijf appel, verdeel daarover de lever en garneer met de gebakken uienringen.
Schep het ingekookte braadvocht over de levertjes.
Halveer de levertjes, spoel ze schoon en dep ze droog.
Verhit de braadboter in de koekepan en voeg de in ringen gesneden ui toe.
Schil de appel, snijd uit het middelste stuk twee schijven van 1,5 cm dik en steek er de klokhuizen uit.
Laat de appelschijven zachtjes met de lever meebakken.
Doe intussen de azijn voor de vinaigrette met het zout en de peper in een kom.
Klop er de olie door.
Voeg als de lever licht gekleurd is de boter toe en laat er schuim opkomen.
Bestrooi, als de lever aan alle kanten gelijkmatig is gebakken en de uien en appelschijven kleur hebben, licht met zout en peper.
Schep alles uit de pan en houd het warm.
Blus de aanbaksels af met de fond en laat inkoken.
Schep de vinaigrette over de salade en verdeel die over de borden.
Leg op ieder bord een schijf appel, verdeel daarover de lever en garneer met de gebakken uienringen.
Schep het ingekookte braadvocht over de levertjes.
k.j.bakker zegt: