KookJij

Garnalen Stoofschotel uit Louisiana

Een heerlijk garnalen stoofschotel uit louisiana recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Midden-Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen Stoofschotel uit Louisiana te bereiden

1).Verhit de olie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de knoflook, de uien en de selderij totdat alle ingrediënten zacht zijn geworden.
2).Voeg dan toe de tomaten, tomatensaus, de paprika, zout, suiker, chilipoeder, Tobascosaus, Worcestershire saus. Laat dit geheel 45 minuten pruttelen terwijl we regelmatig even omroeren.
3).Doe het maïzena papje erbij en roer tot de saus gaat indikken.
4).Vlak voor het opdienen de garnalen in de saus doen en 7 - 8 minuten gaar koken.
5).Maak af met cayenne peper, citroen zeste en citroensap.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Schep gekookte basmati rijst op de borden en lepel de garnalen saus er over. Bestrooi met platte peterselie en/of korianderblad
We drinken hierbij een stoere rosé wijn, een lichte rode wijn (denk eens aan Barbera of een Beaujolais Villages) of een aromatische witte wijn (Riesling,Viognier, Pinot Gris, Gewurztraminer, bv)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst