KookJij

Garnalen in rijstnoedels als Thaise salade

Een klein gerechtje uit de Oosterse keuken,waarmee je alle kanten uit kunt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Salades
  2. > Snacks - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Thailand
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Garnalen in rijstnoedels als Thaise salade te bereiden

1).De rijst noedels bedekken met kokend water en 4-5 minuten laten staan.Daarna afgieten en koelen met koud water
2).De boontjes,schoongemaakt en op lengte gesneden in een pan kokend water doen en opnieuw aan de kook brengen en vervolgens 2 minuten laten garen. Dan alles op een zeef gieten en met koud water het kookproces laten stoppen. Zet noedels en boontjes even apart weg.
3).In een grote kom het limoensapmengsel mengen met de stukken komkommer en de gehakte garnalen.
4).Nu de noedels er door en vervolgens de boontjes. Goed mengen zodat alle ingrediënten zijn bedekt met de saus.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

OPDIENEN:
De salade verdelen over 4 borden, hierover de gehakte koriander strooien (of munt) en de grof gehakte nootjes en dan afmaken met een grote garnaal en een partje limoen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst