KookJij

Gamba's - tijgergarnalen in tacosaus

Een heerlijk gamba's - tijgergarnalen in tacosaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gamba's - tijgergarnalen in tacosaus te bereiden

Garnalen ontdooien door ze enkele minuten onder te dompelen in warm water.
Als het nog geen ongepelde garnalen zijn, haal dan ook de staartjes eraf.
Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
In diepe koekenpan of hapjespan olie verwarmen en de garnalen aanbakken. Haal de garnalen uit de pan.
(Heb je een grilpan of plaat, dan kun je de garnalen ook aangrillen)
Maak de knoflooktenen schoon en plet/kneus deze (hoeveelheid tenen is afhankelijk van smaak).
In pan knoflook fruiten daarna tacosaus toevoegen. Als je het gerecht niet te heet wil maken gebruik dan op 1 kilo gamba's een half potje tacosaus. Laat dit sausje 1 minuutje doorpruttelen. Voeg de garnalen toe. Naar smaak wat citroensap of citroenblaadjes toevoegen.
Om de smaken goed in de garnalen te laten intrekken kun je dit gerecht het best 1 dag tevoren maken of minimaal een aantal uren voordat het gegeten wordt.

Wil je er een Aziatisch tintje aan geven, voeg dan wat kokos toe (kokospoeder, creamed coconut of geraspte kokos).

Serveer bij dit gerecht rijst. Als je de rijst kookt, voeg daar wat citroenblaadjes bij. Is lekker en geurig.

Mijn kookverhaal (Joyce Tostrams)

Simpel en snel gerechtje. Gamba's/tijgergarnalen kunnen soms wat prijzig zijn. Bij Lidl 1 kilo Tijgergarnalen voor € 14,95 en een potje Tacosaus kost slechts € 0,99. Citroenblaadjes (verse djoeroek poeroetblaadjes kun je in de toko kopen)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst