KookJij

Gambas al ajillo

Een heerlijk gambas al ajillo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Voorgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Lowcarbrecepten.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gambas al ajillo te bereiden

Verwarm de oven voor op 250°c
Garnalen pellen wassen en droogdeppen met keukenpapier
De garnalen met zout peper en citroensap inwrijven en in een ovenschaal leggen
De olijven in plakjes snijden. de knoflook snipperen en dan de olie verhitten
Doe de olijven en knoflook in de hete olie en breng het geheel op smaak met zout en peper
De gekruide olie gelijkmatig verdelen over de garnalen
Verdeel de kaas over de garnalen
Plaats de schaal in de oven en bak ze in 10-15 min gaar
Serveren met wat schijfjes citroen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jaspijk

jaspijk zegt:
Leuk recept, maar wat wordt bedoeld met 2 pakjes garnalen?
Hans van der Meij

Hans van der Meij zegt:
dit recept ga ik zeker uitproberen, lijkt mij heerlijk :p
joke de ridder

joke de ridder zegt:
dag Tatjana, mijn ervaring is dat je beter gamba's kan gebruiken en eventueel halveren.
Zijn minder zacht dus nemen wat minder olie op.
Gr Joke
maria4

maria4 zegt:
herkomst is geen ned maar spaans
maria4

maria4 zegt:
sorry hoor mar ik ken het anders en dit is geen spaans je hoort het met olie pepers en knoflook te maken dan is het pas echt gambas al aljillo
sander

sander zegt:
is dit nederlands?
mabi

mabi zegt:
ik ga het binnenkort eens proberen, dank je wel. Lijkt me erg lekker. Bianca.:)
Jessie

Jessie zegt:
Ik kan jullie dit recept van harte aanbevelen. Want ik ben zelf half spaanse, en dit smaakt naar heel veel meer