KookJij

Fruitige zuurkool

Een heerlijk fruitige zuurkool recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fruitige zuurkool te bereiden

Wel de rozijnen in water en laat ze daarna uitlekken.
Kook de aardappelen in een beetje water en zout
Schil de appel en snij hem in blokjes en besprenkel de blokjes met citroen sap.
Snij ook de banaan in plakjes en besprenkel deze ook met citroen sap.
Laat de ananas uit lekken.
Rol de plakjes ham op.
Bak de spekjes blokjes uit.
Voeg de zuurkool toe en laat het met het deksel er op zachtjes 5 min. stoven.
Schep de rozijnen,de appelblokjes en wat kaneel en de banaan in plakjes door de zuurkool.
Stoof dit alles nog 5 min .
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de melk ,wat nootmuskaat en peper.
Vet de ovenschaal in met de boter.
Schep de zuurkool in de ovenschaal leg de hamrolletjes en de ananasschijven op de zuurkool.
Schep de aardappelpuree op de zuurkool en bestrooi dit met de geraspte kaas.
Zet de schaal 15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Eet smakelijk! Het fruit maakt de zuurkool lekker zacht van smaak.
Zelf hou ik helemaal niet van zuurkool maar deze lust ik erg graag.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

spanky

spanky zegt:
Van mij zeker een negen want het is verrassend lekker en gevarieerd,bedankt.
AnnikaT

AnnikaT zegt:
Het is een lekker recept, al vind ik de banaan wat overheersend. Ik heb daar perzikstukjes voor gebruikt. Verder heb ik er bladerdeeg overheen gelegd, als een soort dekseltje (wel gat in maken zodat de stoom weg kan)Het moet dan wel langer in de oven!
zonnestraal

zonnestraal zegt:
Dit is verrassend lekkerrrrr.:D Mijn cijfer zeker een 9.
hannelore

hannelore zegt:
het was makkelijk om te maken zeker een 9 waard