KookJij

Frisse pastasalade met appel en rucola

Een heerlijk frisse pastasalade met appel en rucola recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisse pastasalade met appel en rucola te bereiden

Bereiding
Laat de kervelbolletjes ontdooien.

Bereid de Griekse pasta gedurende 13 min. in kokend water, waaraan u 2 bouillonblokjes met fijne kruiden toevoegt.
Laat uitlekken en afkoelen.

Verwijder het klokhuis uit de ongeschilde appel.
Snij de appel in zeer kleine stukjes.
Besprenkel met citroensap.

Snij de augurken in kleine stukjes en de radijzen in vieren.
Hak de rucolabladen grof.

Meng de pasta, de appelstukjes, de radijzen, de augurken, de rozijnen en de gehakte rucola.

Meng in een kliene kom de olijfolie, de dragonazijn, de ondooide kervel, de mosterd, peper en zout.


Afwerking
Net voor het opdienen, giet u de vinaigrette over de salade.
Roer voorzichtig om.

Fris van smaak, kleurijk en volledig vooraf te bereiden.
Deze salade doet het uitstekend bij de barbecue of in een koud buffet.

Smakelijk Ingeroosje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willemijn westgeest

willemijn westgeest zegt:
ik denk dat er bedoelt wordt met die kevel: kervel ;)
resi.

resi. zegt:
een lekker recept,maar wat is kevel??:?