KookJij

Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes

Een heerlijk fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: zesta.be
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Fricassee met witbier, bloemkool, champignons en krieltjes te bereiden

Snijd het kalfsvlees in stukken van +/- 3 cm. Bak het vlees in 50 g boter. Stoof de gesneden ui en de knoflook in dezelfde pan. Overgiet met rundbouillon en witbier, kruid met zout en peper. Voeg het kruidentuiltje toe en laat een uurtje sudderen op een zacht vuur.

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water.

Snijd de champignons in twee en bak ze kort in 50 g boter
.

Ontvel en ontpit de tomaat en snijd ze in blokjes. Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Meng ze met de resterende boter en de kervel.

Bind de fricassee met maïzena. Voeg de champignons, de bloemkool en de tomatenblokjes bij het vlees. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveer samen met de aardappelen in diepe borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst