KookJij

Franse chocoladetaart

Een heerlijk franse chocoladetaart recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Taarten: recepten van meesterkoks (Le Corden Bleu)
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Franse chocoladetaart te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een taartvorm van 18 cm doorsnee en 5 cm diepte met bakpapier. Vet het papier met boter in en bestrooi het met bloem.
2. Klop in een kom de boter met een houten lepel romig. Vul de pan voor de helft met water, breng het aan de kook en haal de pan van het vuur. Doe de chocolade in een kom en houd die boven het water zonder dat de kom het water raakt. Laat de chocolade smelten onder af en toe roeren. Laat de chocolade afkoelen op kamertemperatuur. Roer er de boter door en zet apart.
3. Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot een bleek mengsel. Voeg het chocolademengsel toe en roer met een grote metalen lepel.
4. Klop in een kom het eiwit stijf; klop het niet droog. Schep met een grote metalen lepel het eiwit in drie porties door het chocolademengsel. Zeef de bloem en roer die voorzichtig door het mengsel.
5. Schep het mengsel in de taartvorm en bak de taart in een half uur gaar. Laat de taart 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Serveer hem warm met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Annemarie

Annemarie zegt:
Kun je hem ook 2 of 3 dagen bewaren?
lene

lene zegt:
Eindelijk!!! HEERLIJK!!! Dit is een recept om "u" tegen te zeggen! Dank je wel hoor!!!:p
Schm

Schm zegt:
heeeeerlijk, ik ben in de hemel!:)
Machteld

Machteld zegt:
Volgens mij is dit een geweldig recept! We gaan het morgen maken voor mijn verjaardag. Voor degene die het vroeg: het is 75 gram bloem. :)
Jan Kooijman

Jan Kooijman zegt:
Ik heb deze taart al 50 keer gemaakt en ik vind het nog steeds geweldig! :p
hylke

hylke zegt:
kan iemand mij zeggen hoe lekker deze was op een schaal van 10?! dank je!
ayka

ayka zegt:
is het nou 75 gram bloem of 750 gram?
erdalcan

erdalcan zegt:
dit lijkt me lekker
gwendoline

gwendoline zegt:
ben heel erg benieuwd maar het beslag smaakte al heerlijk. ps: alles met de vork geroerd gaat ook prima:p
BRAA&BECC*

BRAA&BECC* zegt:
hij zit op dit moment in de oven en het beslag was al lekker :P
nu maar hopen dat ie zal lukken!
we hebben er een beetje hagelslag doorheen gedaan voordat de taart de oven in ging dat leek ons wel lekker.
Bedankt voor dit recept :D

Groetjes Braa&Becc*