KookJij

Recept voor Flensjestaart

Een heerlijk flensjestaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Eerst maak je het beslag voor de flensjes. Klopt de eieren los en smelt de boter in een pannetje. Meng melk, eieren, bloem, zout en de suiker samen zonder dat er klontjes in je beslag ontstaan. Als laatste voeg je de gesmolten boter toe en klop het tot een glad mengsel. Laat dit 30 minuten rusten.
Bak vervolgens 7 flensjes, zo dun mogelijk. En laat deze afkoelen.

Dan maak je de chocolademousse. Het belangrijkste nu is dat je, meteen nadat je de mousse hebt gemaakt, de taart opbouwt.

Breek de chocolade in zeer kleine stukjes.
Breng 1 dl. slagroom met de kahlua aan de kook. In de tussentijd sla je de overige 6 dl. slagroom lobbig. Als de slagroom en Kahlúa kookt, haal het van het vuur en voeg de chocolade eraan toe. Roer met de garde de chocolade erdoorheen zodat het een mooie glad mengsel wordt. Meng het met de lobbig geslagen slagroom.

Nu kunnen we de taart gaan bouwen in de taartvorm. Eerst een flensje, dan een beetje chocolademousse, goed verdelen over de gehele flensje, dan weer een flensje erop en ga zomaar door…

Zet het 6 uur in de koeling en je taart is klaar. Snij het aan met een warm mes en serveer het met wat poedersuiker en vers fruit.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Barbara Metz

Barbara Metz zegt:
Wat is kahlua?:)

Kahlúa is de merknaam van een alcoholische drank. Ze wordt gemaakt door de internationale fabrikant Pernod Ricard en is een (van oorsprong Mexicaanse) koffielikeur als Tia Maria. Anders dan Tia Maria wordt Kahlúa gemaakt in White Plains, New York. In de smaak zijn hinten van rum, vanille en karamel te herkennnen. Ze kan puur of met ijs worden gedronken, en wordt ook vaak gebruikt als ingrediënt voor cocktails (bijvoorbeeld B-52, White Russian en Black Russian), met koffie, of in desserts. In Nederland bevat Kahlúa 20% vol. alcohol. Er zijn tegenwoordig ook varianten: Kahlúa Especial, 35% vol. alcohol; Kahlúa Mocha; Kahlúa French Vanilla; Kahlúa Hazelnut, alle drie met 20% vol. alcohol. Verder zijn er ook ready-to-drink versies als White-russian, Mudslide en B-52 op de markt.

Redactie KookJij