KookJij

Echte Hongaarse Gulyasleves ( Goulash)

Een heerlijk echte hongaarse gulyasleves ( goulash) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 300 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
  2. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Hongarije
Keuken: Balkan
Bron: Hongaarse grootmoeder
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Echte Hongaarse Gulyasleves ( Goulash) te bereiden

Smelt de reuzel in de koekenpan en bruin dat in de uisnippers.Doe de vleesblokjes er bij en de paprikapoeder ( ik gebruik altijd 3 eetlepels)
Ook de laurierbladeren mogen er in.
1 theelepel zout.
Laat het vlees in zijn eigen nat een uurtje sudderen op een heel laag pitje ( let op het vocht....)
Doe alles over in een stoofpan en vul het aan met water.
Doe de aardappelen erbij en dan deksel erop en laten sudderen, hoe langzamer hoe lekkerder.
Als de aardappelen gaar zijn en het vlees mals, proeven en zout en peper naar believen toevoegen.

De Dumplings
Doe het ei en zout en bloem in een kom en mix het good dooreen. Laat het rusten voor anderhalf uur .
Drop steeds een theelepel "batter"
in de soep, als alle dumplings weer boven zijn deksel op de pan en nog 5 minuten sudderen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

tony

tony zegt:
Laat het vlees in zijn eigen nat een uurtje sudderen??????
In goed vlees komt geen NAT uit.
djmagich

djmagich zegt:
Hmm, binnenkort dit maar eens maken! Recept ziet er goed uit!
Camilla

Camilla zegt:
Hoi André!
Zeker zijn de reacties goed bedoelt, het is nl ook zo dat die goeie Hongaren waarvan ik er zelf ook een ben nog steeds in reuzel koken en daarom ook nog steeds heel veel met spek. Gierende hartkleppen en een dotterkaart is ook orde van de dag. Haha!Maar serieus rundvlees geeft echt een hele rijke smaak af.Nou groetjes en veel kook plezier het weekend en eet lekker!
André van Elmpt

André van Elmpt zegt:
Hallo Lukassen, sommige slagers verkopen het nog en het is heel lang houdbaar, anders als je spekjes uitbakt voor bijvoorbeeld door de stamppot.
Overigens, al de reactiesch zijn goedbedeolt maar het is een Familirecept van een grote en Heel oude hongaarse familie.....dus elke verandering er aan haalt de orginaliteit omlaag.
Maar daarom kan een verandering wel lekker zijn........
;)
g.lukassen

g.lukassen zegt:
Reuzel: zeer goed.
Om zelf uit te bakken moeilijk te krijgen.
camilla

camilla zegt:
Goeie basis maar half runvlees en half varkensvlees zal de soep iets krachtiger maken. Wel eerst het runvlees 1 a 2 uur laten sudderen, heeft meer tijd nodig. Beetje tomatenpuree (klein blikje) samen met het paprikapoeder erbij. Dan ook wat groentjes zoals plakjes peen en blokjes selderij. Beetje komijnzaad en hij is helemaal lekker.
wan

wan zegt:
Goulash met varkens vlees? Nooit van gehoord! Er zijn vast ook Hongaren die niet kunnen koken. AH's recept komt m.i. in de goede richting alleen mis ik op het laatst nog een klodder zure room.
liske

liske zegt:
Wat is hier dieet&slank aan? als je rundvlees gebruikt en olie i.p.v. reuzel, dan wel. Maar dan is het recept niet authentiek meer.
rijo

rijo zegt:
kun je de dumlings niet beter eerder maken kwa tyd?en gewone paprika s ook by het sudderen van het vlees erby?:)
Wiel

Wiel zegt:
Hoort hier dan geen look in ? :?
beertje

beertje zegt:
Hallo beste kookgrage kommentaargevers......
Lees het recept en lees dat het een familie recept is.....die paprikapoedr kwam uit Italië :D
richard

richard zegt:
Idd er hoort kummel in en ik zou er runderlappen voor gebruiken, maar dit is natuurlijk een kwestie van smaak. En over smaak valt te twisten.:D
jentje

jentje zegt:
Een beetje flauw misschien maar als er toen nog geen paprika was hoe kwamen ze dan aan paprikapoeder?
Ik doe er in elk geval wel eentje in, het geeft een wat frissere smaak :D
Dirk

Dirk zegt:
Leuk dat je dit Hongaarse recept op de juiste manier brengt.
magnolia

magnolia zegt:
ik bedoel dan wel een verse paprika he ;)