KookJij

Easy gevulde kipfilet

Een heerlijk easy gevulde kipfilet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Easy gevulde kipfilet te bereiden

- Snijd de kipfilet in 4 gelijke porties, snijd ze horizontaal in (net als een broodje). Leg ze open en sla (met bijvoorbeeld een pan of hamer) of rol (met bijvoorbeeld een deegroller) ze plat.
- 'Spreid' 1 zongedroogd tomaatje uit op je werkplank, beleg deze volledig met basilicumblaadjes en druk vervolgens een tweede tomaatje erbovenop (als een soort sandwich).
Maak op deze manier nog 3 vullinkjes voor de kipfilet.
- Leg in elke kipfilet een zongedroogde tomaat-pakketje en vouw dubbel. Prik vast met een cocktailprikker.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en leg de gevulde kipfilets in de pan.
Bak ze aan een zijde ongeveer 10 minuten of tot ze goudbruin zijn (zet het vuur niet te hoog!), keer de filets daarna om (haal de prikker er even voorzichtig uit, zorg dat je pakketje niet opengaat en prik hem er daarna weer in).
Bak de kip nu ook aan deze kant goudbruin.
- Laat het vuur laag staan, voeg het water of bouillon toe aan de pan en laat nog even nagaren met een deksel op de pan.

Mijn kookverhaal (L Broers)

Voor de eerste keer gevulde kipfilet gemaakt! Ik dacht eigenlijk aan een soort (verse) pesto, maar we hadden geen pijnboompitten. Dus ik deed het op deze manier.
Misschien is het opvallend dat er geen zout/peper in/op zit. Maar de tomaatjes zijn van zichzelf al vrij zout, en ik heb het eerlijk gezegd ook niet gemist. Natuurlijk kun je het naar eigen smaak toevoegen!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst