Recept
« Terug naar recepten
Duck Duck
PT10M
Duck Duck
Een heerlijk duck duck recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
1 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Kinderen - Toetjes
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
31
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duck Duck te bereiden
Als eerste maak je een mooie ondergrond van snoeppapier in een kleine schaal of schotel. Neem voor het lichaam een reuze bol ijs en plaats die op het papier, rond de bolling iets af met de achterkant van de lepel op de plaats van het hoofd. Daar op maak je de nek met door een stuk ijs (schaafsel) erop te drukken. Neem vervolgens voor het hoofd een kleiner bolletje ijs. Steek hier rozijnen of chocoladestukjes in voor de ogen. Voor de snavel neem je een winegum die je voorzichtig doormidden in de vorm van een snavel snijd. Voor de voetjes kan je gedroogde abrikoos of ook winegums gebruiken. Als je wilt maak je nog vleugels of een staart op dezelfde manier.
loor zegt: