KookJij

Dessert: pudding met appel en boterkoekjes

Een gemakkelijk dessertje voor de herfstdagen deze kan zowel warm als koud geserveerd worden.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dessert: pudding met appel en boterkoekjes te bereiden

  1. Appel in zeer fijne blokjes snijden deze onderdompelen in het vruchtensap. Haal de blokjes appel eruit, (hou een beetje aan de kant)  bak deze samen even kort met de griessuiker aan. Bereid de pudding: voeg de puddingpoeder bij het vruchtensap en roer goed los. Melk met de suiker aan de kook brengen voeg de opgeloste puddingpoeder toe. Laat even kort opkoken goed blijveven roeren. Vul de glaasjes met in elk glas een koekje de rauwe appelblokjes erover. Stort de pudding erover en werk af met de gebrokkelde boterkoekjes en appelblokjes. Dit dessert werd koud geserveerd.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Haha! :-)
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Super goed idee dat is dan voor het volgende dessert met pudding ;-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Wat me ook heel lekker lijkt; een paar druppels sinaasappellikeur mengen met het vruchtensap...Maar dan is het natuurlijk niet geschikt voor de kinders ;-)